Cristina Iurișniți: ”În goana după capital politic, unii politicieni pun în pericol sănătatea cetăţenilor din comunităţi întregi”

 -  -  1979


Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurişniţi, îi acuză pe deputatul PSD Daniel Suciu și pe primarul comunei Rodna, Valentin Grapini, că, ”în goana lor după capital politic”, ar fi pus ”în pericol sănătatea cetăţenilor din comunităţi întregi” și că nu ar fi respectat normele legale privind siguranţa publică în judeţul Bistriţa-Năsăud.

În această perioadă de criză sanitară, unii politicieni, în goană după capital politic cu orice risc, pun în pericol sănătatea cetăţenilor din comunităţi întregi. Aşa s-a întâmplat şi în localităţile Rodna şi Sângeorz-Băi, când la iniţiativa unor marcanţi lideri PSD, inclusiv de la nivel local, au fost folosite substanţe neconforme pentru o aşa-zisă dezinfecţie, în contextul epidemiei de coronavirus! Şi nu doar substanţa, un biocid de uz veterinar, a fost neconformă, ci şi utilajul, un tun de zăpadă care a fost folosit pentru împrăştierea, atenţie, în atmosferă, a substanţei respective”, a precizat deputatul USR într-un comunicat de presă.

Cristina Iurișniți susține că Biroul parlamentar al USR Bistrița-Năsăud a sesizat Direcţia de Sănătate Publică şi Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud cu privire la această situație, iar în urma sesizării a fost dispus un control asupra celor petrecute în cele două localităţi.

Deputatul USR de Bistrița-Năsăud susține că ”potrivit indicaţiilor de utilizare, substanța împrăştiată în atmosferă cu un tun de zăpadă artificială (…) se poate utiliza numai pentru dezinfectarea adăposturilor de animale şi a altor spaţii destinate uzului veterinar. Este o substanţă ce se aplică pe suprafeţe, iar procedura trebuie să urmeze o curăţire anterioară, precum şi o clătire ulterioară aplicării. Noroc cu ploaia care a urmat la scurt timp după această acţiune nesăbuită, căci altminteri distinşii “epidemiologi” de conjunctură, în goana lor disperată după imagine publică, nu s-au deranjat sub nicio formă nici cu respectarea unor astfel de proceduri, care să le mai răpească din timpul lor preţios, odată acţiunea încheiată”.

Parlamentarul bistrițean a vrut să atragă public atenția asupra situației semnalată la nivelul județului Bistrița-Năsăud și mai precizează că așteaptă să vadă care vor fi concluziile finale în urma anchetei Direcției de Sănătate Publică.În plus, în acest caz a fost sesizat și Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud. Despre acest subiect, Ziar de Bistrița a relatat:

1 notes
104 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *