Cristina Iurișniți, îndemn către cetățeni: ”Nu votați primarii care nu investesc în școlile din comunitățile pe care le administrează!”

 -  -  1257Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, s-a arătat revoltat de faptul că în anul 2020 există administrații locale cărora nu le pasă de condițiile în care învață elevii din comunitățile pe care le conduc. În acest context și ținând cont că urmează alegerile locale, deputatul a lansat și un îndemn către cetățeni, cărora le cere să nu îi voteze pe acei primari care nu investesc în reabilitarea și modernizarea școlilor. 

După exemplul de săptămâna trecută cu privire la școala din comuna Șieu Odorhei, în această săptămână, Cristina Iurișniți a prezentat o altă școală din județ în care i-au fost semnalate nereguli, fiind vorba despre Școala Gimnazială din Chiochiș.

La școala din Chiochiș nu este apă potabilă, copiii merg cu sticluța. În toalete miroase a urină. Nu are o curte amenajată, iar în spatele școlii este o grămadă mare de materiale de construcție care sunt un real pericol pentru siguranța copiilor. Toate acestea în condițiile în care școala se află tocmai în spatele Primăriei Chiochiș. Aceste lucruri se puteau repara de ani de zile, mai ales că există un primar aflat la cel de-al patrulea mandat. A făcut și lucruri bune, bravo lui, dar acest lucru trebuie semnalat, că nu e în regulă și nu are decât să își pună în lucru toți angajații, să se mobilizeze și să facă treabă acolo. Să fie curățenie în primul rând și să fie ajutată școala. Să nu mai vorbim de geamurile care lipsesc sau de starea școlii. Am înțeles că urmează niște fonduri, care nu știu când vor veni”, a declarat vineri, într-o conferință de presă, Cristina Iurișniți.  Deputatul a postat pe pagina personală de pe o rețea de socializare și un filmuleț realizat în incinta unității de învățământ.

Chiochis , judetul Bistrița-Năsăud ! Stop dezinteresului și indolenței primarilor!

Publicată de Cristina Iurisniti pe Joi, 6 februarie 2020

 

Totodată, deputatul a afirmat că la Chiochiș nu este decontată nici naveta cadrelor didactice. ”Acest primar nici măcar nu decontează naveta cadrelor didactice. Este de datoria Primăriei să facă acest lucru. Am înțeles că sunt niște dosare pe rolul instanței. Un cadru didactic a câștigat deja și o altă profesoară are un dosar pe rol”, a mai precizat Iurișniți.

În plus, Cristina Iurișniți spune că va mai vizita școli din județul Bistrița-Năsăud despre care spune că a mai primit semnale negative.

În acest context, parlamentarul bistrițean a lansat un îndemn și către cetățenii județului.

Urmează alegerile locale și mesajul meu către toți primarii este că ei trebuie să investească în educație. Mă adresez și cetățenilor: Nu votați primarii care nu investesc în școlile din comunitățile pe care le administrează. Este absolut inacceptabil să avem școli care sunt focare de infecție, care nu au avize sanitare, care nu sunt reabilitate. (…) Până la urmă nu conteazp culoare politică. Orice primar ar fi, el trebuie să fie datori să se ducă în școală, să vadă nevoile școlii, să țină legătura cu cadrele didactice și dacă vede că școala are nevoie de ajutor să ajute și să investească în școală”, a mai precizat Cristina Iurișniți.

0 notes
382 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *