Cristina Iurișniți: ”Legea care conferă posibilitatea primăriilor să aloce bani pentru programele de tip ‘Școală după școală’ a fost adoptată de Camera Deputaților și trimisă la Senat”

 -  -  967


Legea care conferă posibilitatea primăriilor să aloce bani pentru programele de tip ‘Școală după școală’ a fost adoptată de Camera Deputaților și trimisă la Senat, a anunțat deputatul Cristina Iurișniți.

Potrivit sursei citate, inițiativa legislativă își propune să acorde autorităților locale posibilitatea de a susține financiar din bugetele locale programele de timp ”after school” din școli.

”Din păcate, în foarte multe localități, autoritățile își doreau să sprijine astfel de programe dat fiind numărul mari de elevi și părinți care le solicitau. Însă, lipsa posibilității de a le acorda în mod legal bani de la bugetul local, compromitea orice inițiativă bine-venită pentru comunitatea școlară. Am inițiat acest demers cu bucuria că putem sprijini în mod activ comunitățile locale și, implicit, fiecare școală, acordând mai multe pârghii legale autorităților locale. După adoptarea tacită de către Camera Deputaților, voi continua să urmăresc desfășurarea procedurii legislative la Senat, în speranța că anul viitor programele ‘Școală după școală’ vor deveni o realitate”, a declarat Cristina Iurișniți.

Deputatul USR a completat că autorităţile locale trebuie să aibă posibilitatatea să susţină financiar cadrele didactice, întrucât ele cunosc situaţia reală de la nivelul comunităţii şi pot răspunde mult mai rapid nevoilor şcolilor.

Parlamentarul subliniază că programul ”Școală după şcoală” reprezintă o alternativă pentru părinţii care, din pricina ocupaţiilor lor, nu îşi permit să stea cu copiii imediat după terminarea orelor de curs.

”Aşadar, este obligaţia morală a autorităţilor locale să sprijine extinderea programului de tip after school care să vină în ajutorul părinţilor şi al elevilor. Doar prin astfel de demersuri se vor pune bazele autonomiei locale şi ale dezvoltării comunităţilor locale în acord cu particularităţile şi nevoile lor”, a mai adăugat Cristina Iurișniți.

0 notes
92 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *