Cristina Iurișniți: Moment istoric în Parlament. Iniţiativa semnată de un milion de români, votată de Camera Deputaţilor

 -  -  981

Camera Deputaţilor a adoptat astăzi iniţiativa cetăţenească ”Fără penali în funcții publice”, care prevede revizuirea Constituţiei astfel încât persoanele condamnate definitiv să nu mai poată ocupa funcţii alese ori numite în statul român.

După îndelungi şi repetate insistenţe şi demersuri parlamentare, astăzi am mai făcut un pas înainte spre curăţarea politicii şi administraţiei româneşti. “Fără penali în funcţii publice”, iniţiativă cetăţenească de revizuire a Constituţiei, a primit vot de adoptare în Camera Deputaţilor! E un moment istoric şi pentru că practic toţi deputaţii din Parlamentul României, inclusiv cei ai PSD, nu au mai putut da înapoi de la a susţine proiectul public şi prin vot!”, a precizat deputatul USR Cristina Iurișniți.

Sursa citată mai completează că inițiativa a fost lansată în 2018, în favoarea acesteia semnând peste un milion de români.

Campania “Fără penali în funcţii publice”, pe care am coordonat-o la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, a reunit vocea a peste 1 milion de români care au semnat şi susţinut acest demers de stopare a hoţilor spre funcţii şi bani publici. Vocea lor a fost cea care s-a auzit astăzi în Parlamentul României!”, a mai adîugat parlamentarul bistrițean.

Cristina Iurișniți spune că acum se așteaptă următorul pas pentru această inițiativă – cel al referendumului.

Aici proiectul este cel mai vulnerabil şi se pare că vechea clasă politică aici ar vrea să acţioneze”, a mai precizat Iurișniți.

Reamintim că iniţiativa “Fără Penali în funcţii publice” propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: “Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

0 notes
106 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *