Cristina Iurișniți: “Obiectivul USR este ca nicio școală să nu rămână fără apă și canalizare! Primarii au datoria să doteze școlile nu să dea vina pe directori!” Vezi lista școlilor fără apă și canal din întreg județul!

 -  -  4331


Cristina Iurișniți a făcut o analiză a școlilor din județ care funcționează fără a fi conectate la rețelele de apă și canalizare. Deputatul USR solicită primarilor să rezolve de urgență aceste situații!

“În Bistrița -Năsăud, din vina primarilor, 1696 de elevi din 41 de școli sunt condamnați să meargă la școală în condiții sanitare specifice Evului MediuPrimarii au datoria să doteze școlile nu să dea vina pe directori!

În tabelul alăturat putem vedea lista școlilor cu grupuri sanitare afară, specific Evului Mediu!

 

Domnilor primari și consilieri locali din comunele aflate pe lista rușinii și a nepăsării față de școlile din comunitatea dumneavoastră, când aveți de gând să vă ocupați și de spațiile școlare aflate în administrația dumneavoastră, să le dotați cel puțin așa cum ați dotat primăriile în care dumneavostră vă desfășurați activitatea?

Vă reamintim domnilor primari faptul că potrivit articolului 112 din Legea Educației Naționale (Legea 1/2011) terenurile şi clădirile unităţilor de educaţie timpurie, de învăţământ preşcolar, şcolilor primare, gimnaziale şi liceale, inclusiv ale celorlalte niveluri de învăţământ din cadrul acestora, înfiinţate de stat, fac parte din domeniul public local şi sunt administrate de către consiliile locale.

Atenția pe care o acordați școlilor din localitatea dumneavoastră este imaginea respectului pe care-l acordați educației. Dacă Educație nu e, nimic nu e!

Obiectivul USR este ca nicio școală să nu rămână fără apă și canalizare.”

Deputat prof. Cristina Iurișniți

4 bookmark
0 notes
56 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.