Cristina Iurișniți: Partidele politice tradiţionale trebuie să înceteze alba-neagra cu eliminarea şi impozitarea pensiilor speciale

 -  -  2932Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, este de părere că PSD și PNL se joacă ”de-a alba-neagra” cu pensiile speciale.

”După 30 de ani, în premieră naţională, PSD şi PNL au decis o aberaţie juridică în Parlament pentru a vulnerabiliza la Curtea Constituţională a României legea de impozitare a pensiilor speciale. În loc să voteze in Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, PSD şi PNL au decis să se revoteze legea de impozitare a pensiilor speciale, votată deja definitiv miercuri în Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională”, a declarat Cristina Iurișniți.

Deputatul USR susține că această lege nu trebuia votată din nou în plenul comun, asta deoarece ea a fost deja adoptată cu o zi înainte.

Oficial, cei care ieri se lăudau că au impozitat pensiile speciale, spun că astfel au vrut să se asigure că legea este constituţională şi nu neconstituţională. Dar legea a fost deja adoptată, nu poţi adopta de două ori aceeaşi lege!”, mai susține Cristina Iurișniți.

Parlamentarul a adăugat că Uniunea Salvaţi România nu a intrat în ”acest joc de-a pensiile speciale”.

Parlamentarii USR nu au votat de două ori aceeaşi lege. Această dinamită, intenţionat agăţată de legea de impozitare a pensiilor, va exploda la Curtea Constituţională. Practic, astfel se oferă muniţie CCR să declare că fiind neconstituţională această lege, votată miercuri de către toate partidele. Iată de ce legea USR, din 2017, de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost scoasă astăzi de la vot, chiar de către de către parlamentarii PSD, PNL şi UDMR”, mai precizează sursa citată.

În plus, potrivit deputatului, la scurt timp după repetarea votului în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului, Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţională a României legea de impozitare a pensiilor speciale.

”Iată că ceea ce USR spunea demult, se adevereşte din nou. Partidele politice tradiţionale trebuie să înceteze cu acest joc duplicitar şi perfid, de alba-neagra cu proiectele de legi de eliminare ori de impozitare a pensiilor speciale. Dacă legea adoptată de două ori pentru impozitarea pensiilor speciale va pica la Curtea Constituţională, domnul Ciolacu (PSD) şi domnul Roman (PNL) trebuie să îşi dea demisia”, a încheiat Iurișniți.

2 notes
57 views
bookmark icon

2 thoughts on “Cristina Iurișniți: Partidele politice tradiţionale trebuie să înceteze alba-neagra cu eliminarea şi impozitarea pensiilor speciale

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *