Cristina Iurișniți: Primăria Bistrița și Direcția pentru Cultură Bistriţa-Năsăud Bistriţa dau dovadă de indolenţă vizavi de unul dintre cele mai importante situri arheologice din Transilvania

 -  -  1954


Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, consideră că autoritățile locale dau dovadă de ”indolență” vizavi de unul dintre cele mai importante situri arheologice din Transilvania – Cetatea Medievală a Bistriței, zonă în care este amplasată o antenă de telecomunicații.

Deputatul Cristina Iurișniți a solicitat Primăriei Bistrița și Direcției pentru Cultură a județului Bistrița-Năsăud să îi comunice o situaţie detaliată cu privire la amplasarea unei antene de telecomunicații în ”mijlocul vechii cetăți a Bistriței”, problemă ridicată de jurnalistul Adrian Linca.

În 2004, Primăria Bistrița a emis una dintre cele mai odioase autorizații de construcții de după 90. Administratorii de…

Publicată de Adrian Linca pe Duminică, 26 aprilie 2020

Parlamentarul critică faptul că autoritățile din Bistrița-Năsăud nu s-au sezitat la timp cu privire la amplasarea acestei antene pe suprafaţa unui sit arheologic de categoria A, fiind necesari ani la rând până când instituțiile abilitate au ajuns să se ocupe de acest aspect.

”Doisprezece ani au trebuit să treacă până când instituţia abilitată prin lege să se ocupe de protecţia monumentelor istorice din judeţ, respectiv Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Bistriţa-Năsăud, s-a sesizat cu privire la construcţia în mijlocul vechii cetăţi a Bistriţei, sit arheologic de categoria A, în anul 2004, a unei uriaşe antene de telecomunicaţii. Au mai trecut patru ani, în care nici autorităţile locale şi nici cele de la Bucureşti nici măcar nu s-au sinchisit de memoriul trimis, în sfârşit, la Ministerul Culturii, prin care se solicita aducerea în legalitate a construcţiei amplasate pe Dealul Târgului”, spune Cristina Iurișniți.

În aceste condiții, deputatul crede că autoritățile dau dovadă de ”indolenţă vizavi de unul dintre cele mai importante situri arheologice din Transilvania – vechea Cetate Medievală a Bistriţei”. Astfel, în opinia Cristinei Iurișniți, ”Bistriţa are nevoie de o strategie pentru revalorizarea siturilor sale istorice, iar vechea Cetate Medievală merită mai mult decât indolenţa dovedită a autorităţilor!”.

FOTO: Facebook – Adrian Linca

1 notes
79 views
bookmark icon

One thought on “Cristina Iurișniți: Primăria Bistrița și Direcția pentru Cultură Bistriţa-Năsăud Bistriţa dau dovadă de indolenţă vizavi de unul dintre cele mai importante situri arheologice din Transilvania

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *