Cristina Iurișniți: Primăriile trebuie să asigure accesul la internet în şcoli

 -  -  1930

Deputatul USR de Bistrița, Cristina Iurișniți, anunță că o nouă propunere a sa a fost adoptată în Comisia de învăţământ a Camerei Deputatilor. Este vorba despre o propunere care vizează că primăriile trebuie asigure accesul la internet în unitățile de învățământ.

Am iniţiat o lege care aduce o precizare importantă în privinţa asigurării accesului la educaţie digitală, şi anume: autorităţile administraţiei publice locale asigură accesul la internet al tuturor unităţilor de învăţământ în localităţile în care acestea îşi exercită autoritatea. Astfel, viitorii primari vor fi obligaţi să investească în accesul la educaţie digitală pentru copiii noştri”, a precizat deputatul.

Cristina Iurișniți mai spune că ”învăţarea online este deja o componentă complementară a activităţilor didactice faţă în faţă şi trebuie recunoscută şi introdusă în lege, nu doar în situaţii excepţionale, cum sunt cele de urgenţă, de alertă sau orice altă situaţie atipică”.

În aceste condiții, deputatul USR solicită Ministerului Educaţiei şi Cercetării să ia în considerare acest aspect, care nu a fost preluat în textul comun al legii votate în Comisia de Învăţământ.

Voi urmări parcursul legii şi voi depune amendamente şi la Senat, camera decizională”, mai adaugă sursa citată.

1 notes
55 views
bookmark icon

One thought on “Cristina Iurișniți: Primăriile trebuie să asigure accesul la internet în şcoli

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *