Cristina Iurișniți: ”Proiectul USR privind înființarea unui DNA al pădurilor este blocat în Parlament”

 -  -  1958


Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, face apel la colegii din Parlament și îi îndeamnă să nu blocheze proiectul USR privind înființarea unui DNA al pădurilor.

În calitate de deputat al unui județ cu peste 30 de mii de m3 de tăieri ilegale, fac un apel către toți parlamentarii responsabili să nu oprească parcursul legislativ al proiectului care în prezent este blocat la Comisia Juridică pe motiv că este necesar un punct de vedere al Ministerului Justiției. Proiectul USR are deja un răspuns din partea ministrului Cătălin Predoiu”, spune Iurișniți.

Deputatul USR a mai precizat că DNA-ul pădurilor înseamnă înființarea unei instituții care să se ocupe doar de combaterea infracțiunilor de mediu.

”Ar fi un pas uriaș pentru România și stoparea tăierilor ilegale de păduri din țara noastră! De aceea toate partidele se tem de el și încearcă să oprească ori să amâne cât mai mult votarea proiectului în Parlament”, mai adaugă Cristina Iurișniți.

Parlamentarul bistrițean transmite partidelor politice să nu privească proiectul ca pe un ”ghimpe”, ci ca pe ”o investiție într-un trai mai bun al viitoarelor generații”.

Deputatul Cristina Iurișniți mai spune că ”parlamentarii USR se vor folosi de toate instrumentele pe care le au la dispoziție pentru ca acest proiect legislativ să ducă la înființarea unui DNA al pădurilor. Consiliul Uniunii Europene recomandă țării noastre înființarea unei astfel de instituții”.

1 notes
83 views
bookmark icon

One thought on “Cristina Iurișniți: ”Proiectul USR privind înființarea unui DNA al pădurilor este blocat în Parlament”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *