Cristina Iurișniți: ”Una dintre cele 10 OUG-uri adoptate de Viorica Dăncilă duce la adâncirea inechității sociale și creșterea abandonului școlar!”

 -  -  22756 

Deputatul USR Cristina Iurișniți critică o ordonanță de urgență adoptată de Guvernul Dăncilă despre care spune că prevede eliminarea unor reduceri care erau aplicate mai multor categorii de persoane în ceea ce privește transportul rutier privat.

Una dintre cele 10 OUG-uri adoptate, marți, de Viorica Dăncilă duce la adâncirea inechității sociale și creșterea abandonului școlar. Victimele ordonanței sunt peste 120.000 de elevi români care fac naveta zilnic folosind transportul rutier pentru a ajunge la cursuri. Concret, OUG-ul prevede eliminarea reducerilor de transport rutier intra-județean privat, dintre localitățile aceluiași județ, pentru elevi și studenți, veterani de război, persoanelor cu handicap”, arată deputatul Cristina Iurișniți. 

Potrivit acesteia, transportatorii nu mai sunt obligați să ofere reduceri elevilor ori tarife preferențiale pentru a putea fi decontate deoarece rutele prin comunele izolate nu mai sunt subvenționate.

Este o măsură profund nedreaptă, decontările sunt esențiale pentru o parte dintre elevii și studenții din mediul rural. USR îi solicită Guvernului să renunțe la ordonanța care afectează mii de elevi și studenți!”, mai completează Cristina Iurisniti.

22 bookmark
0 notes
481 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.