Cristina Iurișniți (USR): Doar opt dintre consilierii judeţeni au depus rapoarte de activitate

 -  -  917La finalul celor patru ani de mandat, 36 de nume se regăsesc pe lista de reprezentanţi ai locuitorilor în forul deliberativ al judeţului – Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Însă, mai mult de jumătate dintre aceşti aleşi nu și-au depus rapoartele de activitate anuale, deşi acestea sunt obligatorii prin lege, spune deputatul USR Cristina Iurișniți.

Dacă doar în dreptul a 8 dintre consilierii judeţeni se regăsesc rapoartele obligatorii, despre alţi 11 dintre ei putem spune că au încălcat legea în mod repetat, an de an. O situaţie similară se constată şi în ceea ce priveşte rapoartele de activitate ale consilierilor municipali, după cum Filiala Bistriţa-Năsăud a Uniunii Salvaţi România a atras atenţia cu câteva luni în urmă”, a precizat Cristina Iurișniți.

Deputatul USR consideră că acest lucru este o ”dovadă clară de nepăsare”.

Ce altă dovadă mai clară de nepăsare mai poate exista, decât ignorarea cu bună-ştiinţă a unor obligaţii elementare, cum e aceea de a raporta – măcar o dată pe an – activitatea pe care au depus-o în instituţiile administraţiei publice locale, unde au fost aleşi să lucreze în numele şi pentru cetăţenii care i-au trimis acolo prin vot? Cei care nu o vor face în viitorul CL sau CJ sa fie sancţionaţi cu rambursarea indemnizaţiei pe respectivul an pentru care nu au depus raport de activitate”, a mai adăugat sursa citată.

Cristina Iurișniți face apel la cetățeni să contribuie la stoparea nepăsării.

Aşadar, stop nepăsării şi lipsei de transparenţă din Consiliul local şi judeţean! Schimbarea pe care o vom aduce este exact respectul şi adevărul din cifre si programe electorale faţă de cetăţeni din partea aleşilor, care acum lipseşte! Ca deputat USR atrag atenţia cetăţenilor din judeţ că pe 27 septembrie au puterea de a schimba minciuna în adevăr, corupţia în onestitate, politica de clan in politică pentru cetăţeni!”, a încheiat Cristina Iurișniți.

0 notes
42 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *