Cristina Iurişniţi: USR-PLUS propune ”Școala de la 8 la 5”

 -  -  1013


Deputatul Cristina Iurișniți a anunțat că USR-PLUS propune, în programul de guvernare, reorganizarea programului din unitățile de învățământ, astfel încât cursurile să se poată desfășura în intervalul orar 08:00 – 17:00.

În viitorul program de guvernare ne propunem să creştem calitatea învăţământului prin reorganizarea programului. Şcoala ‘de la 8 la 5’ înseamnă că în intervalul 08:00 – 17:00 elevii participă la orele de studiu dimineaţa, la prânz au parte de o masa caldă, iar după-amiază se pot implica în activităţi opţionale cum ar fi teme, activităţi sportive sau cluburi de interes. Participarea elevilor la activităţi extraşcolare duce la îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor şi a rezultatelor lor la învăţătură. Practic, un astfel de orar transformă şcoala într-o comunitate pentru scăderea abandonului şcolar“, a tarnsmis deputatul Cristina Iurișniți printr-un comunicat de presă.

Potrivit parlamentarului, programul oferă oportunitatea părinţilor de a-şi putea lua copilul de la şcoală după terminarea serviciului, precum şi sprijin pentru familiile monoparentale sau părinţii care nu au cu cine să îşi lase copiii.

“Nu degeaba avem nevoie de minim 6% din PIB. Această propunere făcută de USR PLUS va fi un efort substanţial. Va trebui să organizăm săli de mese pentru ca ‘O masă caldă în şcoli’ să ajungă în mai mult de 150 de unităţi de învăţământ. O să avem nevoie de mai multe cadre didactice bine pregătite. Cea mai bună investiţie este în copiii noştri pentru că totul porneşte de la Educaţie”, a adăugat deputatul USR.

0 notes
138 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *