Cristina Iurișniți: ”USR votează învestirea Guvernului Orban!”

 -  -  1196


 

 

Şedinţa Parlamentului în care este prevăzut votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Ludovic Orban a început. Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, anunță că toți cei 40 de parlamentari ai formațiunii politice sunt prezenți în sală și vor vota în favoarea Guvernului Orban.

Suntem toți astăzi la vot, 40 de parlamentari USR. Sunt necesare 233 de voturi pentru ca acest guvern să treacă. USR votează “învestirea” Guvernului Orban în baza acordului politic agreat și semnat cu PNL, suntem consecvenți după votul de la moțiunea de cenzură spre deosebire de alte partide care susțin doar declarativ că sunt în opoziție. Votăm învestirea, dar nu dăm un cec în alb Guvernului Orban. Vom monitoriza îndeplinirea condițiilor din acordul semnat și din programul de guvernare!”, a precizat deputatul Cristina Iurișniți.

Şedinţa Parlamentului este condusă de vicepreşedintele Senatului, Alina Gorghiu (PNL). Gorghiu a anunţat că la şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 235 dedeputați și senatori din totalul de 465. Pentru a putea fi învestit, Guvernul Orban are nevoie de cel puțin 233 de voturi.

0 notes
321 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *