Cristina Iurișniți: “victorie de etapă! Pasul următor: moțiunea de cenzură! “

 -  -  6336


“În Plenul Camerei Deputaților nu se mai respectă niciun regulament din cauza infractorilor în frunte cu Dragnea si Ciordache! Nu au dorit să votăm….frica că au pierdut majoritatea s-a instalat! Dragnea a lipsit de la ședință…negocia să își refacă majoritatea pierduta pentru ca nu mai au nimic ce sa ofere! E un moment istoric. Dragnea lucrează doar prin interpuși! In Comisia de administrație a avut zero prezență! Revocarea este singura soluție! Votăm pentru plecarea lui Dragnea si Ciordache

Desi a fost o victorie de etapă, e prima data când li s-a clătinat scaunul unor infractori, prima dată când opoziția unită a votat pentru revocare și s-a consemnat revocarea in stenogramă!

Nu au avut majoritatea necesară de 165 de voturi si asta a făcut să nu mai aibă loc nicio ședință de dezbateri pe proiecte de legi urmată de vot final.

Pasul următor: moțiunea de cenzură!” susține Cristina Iurișniți – deputat USR.

A fost scandal în Camera Deputaților!

PNL a cerut introducerea pe ordinea de zi a proiectelor de revocare din funcție a lui Liviu Dragnea și Florin Iordache. Acesta din urmă a refuzat să supună la vot propunerile, susținând că nu sunt regulamentare. Opoziția susține că cei doi nu mai sunt la șefia Camerei Deputaților și a invocat o hotărâre a CCR, care spune că plenul Parlamentului este suveran, dar și precedentul Roberta Anastase din 2012.

Conform Digi24, Opoziția testează azi majoritatea PSD-ALDE. Pe hârtie, coaliția nu mai are majoritate pentru legile importante: are 163 de voturi, în condițiiile în care sunt necesare 165 pentru proiecte de lege importante, pentru că vorbim de majoritate absolută (jumătate plus un vot).

Așadar, cei de la PSD și probabil și cei de la ALDE au fost de urgență convocați și îndemnați să nu părăsească sala de plen în momentul în care va începe ședința.

Din informațiile de până acum, PNL și USR ar urma să ceară modificarea regulamentului Camerei Deputaților astfel încât Liviu Dragnea să poată fi revocat din funcția de șef al Camerei Deputaților, sau să fie permis unui alt grup parlamentar decât cel din care face parte să ceară această revocare.

6 bookmark
0 notes
61 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.