Cristina Iurișniți: ”Vot decisiv în Camera Deputaților! STOP mafiei pădurilor!”

 -  -  1970


Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, a anunțat că proiectul ”DNA-ul pădurilor” a fost adoptat în Camera Deputaților.

”Am reușit să convingem majoritatea parlamentară că după 30 de ani de jaf neîntrerupt trebuie să spunem răspicat, prin lege, în beneficiul cetățenilor: STOP MAFIEI PĂDURILOR!. A sosit momentul să stopăm această adevărată mafie a pădurilor, care a adus distrugeri uriașe mediului din România”, a transmis deputatul USR Cristina Iurișniți, adăugând că proiectul USR ”DNA-ul pădurilor” a fost adoptat de Camera Deputaților. Au votat “pentru” 200 de deputaţi, patru au votat “împotrivă”, iar 107 s-au abţinut.

Surpriza la votul de astăzi din Camera Deputaților a venit în primul rând din partea parlamentarilor PNL care, într-o majoritate covârșitoare, s-au abținut de la vot. Abțineri s-au mai înregistrat și din partea celor 15 deputați UDMR, și 10 ai grupului minorităților naționale”, mai precizează Cristina Iurișniți.

Proiectul ”DNA-ul pădurilor” propune înfiinţarea unei instituţii care să se ocupe doar de combaterea infracţiunilor de mediu.

USR consideră că înfiinţarea unei astfel de instituţii ar fi un pas uriaş pentru România şi stoparea tăierilor ilegale de păduri din ţara noastră, de aceea, parlamentarii USR au mari speranțe că proiectul va avea susţinerea tuturor partidelor politice şi în Senat.

USR reamintește că și Consiliul Uniunii Europene a recomandat ţării noastre înfiinţarea unei astfel de instituţii.

Pentru acest proiect, Camera Deputaţilor este primul for sesizat, iar decizional este Senatul.

Avem încredere însă că proiectul USR va fi adoptat rapid și de către senatori, iar președintele Klaus Iohannis va promulga legea, care reprezintă o investiție într-un viitor mai bun al următoarelor generații. De asemenea, sperăm că Guvernul va asigura implementarea sa într-un timp cât mai scurt, chiar dacă PNL nu a susținut adoptarea proiectului în Parlament”, a încheiat parlamentarul bistrițean.

1 notes
95 views
bookmark icon

One thought on “Cristina Iurișniți: ”Vot decisiv în Camera Deputaților! STOP mafiei pădurilor!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *