Cristina Iurișniți vrea ca Primăria Bistrița să rezolve fenomenul “After-school” și să pună la dispoziție clase în incinta școlilor! “Spații disponibile sunt, de ce sa plătească părinții chirii scumpe in alte părți?”

 -  -  1085


Programul after-school NU se mai desfășoară în sălile de clasă, din cauza unor politici mai catolice decât Papa. Curtea de Conturi consideră că aceste activități NU ar trebui susținute deloc din bugetul public (nici măcar sub formă de chirie, utilități etc) și în consecință activitățile se desfășoară în spații improvizate, în diverse locații!

Deputatul Cristina Iurișniți abordează tranșant această problemă și insistă ca Primăria Bistrița (în calitate de instituție care administrează infrastructura școlară) să rezolve această chestiune, pe plan local.

“În această săptămână am reluat presiunea pe autorități pentru a rezolva problema programului Școală după Școală care este absolut necesar pentru mulți părinți care lucrează și au nevoie de acest serviciu educațional.

Programul de After school trebuie să se desfășoare în școlile copiilor. Un guvern responsabil ar trebui să finanțeze acest program! Părinții vor să își știe copiii în siguranță, supravegheați și mai ales îndrumați în activitățile lor de învățare sau recreative!

Dar la noi totul e complicat când de fapt poate fi clar si simplu: spații disponibile sunt, de ce sa plătească părinții chirii scumpe in alte părți?
Problema poate fi rezolvată prin Hotărâre de consiliu local, așa cum de exemplu s-a întâmplat la Petroșani sau Cluj. Exemplele de bună practică trebuie aduse în spațiul public iar rolul unui parlamentar responsabil este să facă presiune asupra autorităților publice locale dacă acestea nu lucrează în interesul cetățeanului.

Dacă la nivel național Curtea de conturi a luat o decizie obtuză, soluția o putem găsi la nivelul administrației locale. Prin urmare, după ce am depus în Parlament a doua interpelare pe această temă spinoasă legată de Școala după școală, program doar promovat pe hârtie de PSD și nefinanțat de guvernanți, USR BN propune să rezolvăm problema pe plan local.” – a transmis deputatul USR.

Deputatul USR vrea un proiect LOCAL, iar Primăria Bistrița să pună la dispoziție clasele din incinta școlilor!

Programul After School poate fi considerat un serviciu privat și de aceea a fost INTERZIS în incinta școlilor din municipiu, iar profesorii care au ales să presteze această activitate au fost obligați să funcționeze sub formă legală: PFA-uri, SRL-uri etc.

Cristina Iurișniți solicită adoptarea unei Hotărâri de Consiliu Local prin care unitățile de învățământ public să fie puse la dispoziția Progrmelor After-School, așa cum au fost reglementate în Ordinul Ministrului Educației , cercetării, tineretuui și sortului nr. 5439/07.09.2011 pentru aprobarea Metodologiei de organizare a programelor Școală după școală!

Deputatul USR consideră că astfel de măsuri sunt în avantajul comunității locale, iar copiii să-și desfășoare activitatea până când părinții și-au finalizat programul de lucru.

0 notes
210 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *