Cristina Iurișniți vrea să înființeze o linie telefonică de sprijin pentru copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate

 -  -  16


 

Deputatul Cristina Iurişniţi a anunțat că intenționează să facă demersuri în vederea implementării și la nivelul județului Bistrița-Năsăud a unei linii telefonice pentru copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Astfel de linii telefonice de sprijin funcționează deja în alte zone din țară, precum Piteşti, Iaşi, Braşov, Mureş, Neamț, Suceava, Timiș și Vaslui.

„Sunt foarte mulţi copii care au rămas singuri acasă, cu părinţii plecaţi în străinătate. (…) Conform studiilor care ne-au fost puse la dispoziţie de ONG-ul Salvați copiii, vorbim de o cifră impresionantă: 360.000 de copii sunt lăsaţi fără sprijin parental. În schimb, Ministerul ne dă 160.000 de copii”, a declarat Iurișniți, într-o conferință de presă.

Deputatul a mai completat că își propune să colaboreze cu UNICEF pentru ca acest proiect să fie implementat și la nivelul județului nostru.

”Îmi propun să colaborez cu UNICEF şi pe lângă anumite oraşe care sunt în baza lor de date, unde se aduce un sprijin specializat, insist să fie şi în Bistriţa-Năsăud un astfel de telefon de sprijin, la care copiii să sune şi prin intermediul căruia să se asigure servicii de consiliere şi suport”, a declarat deputatul Cristina Iurişniţi.

Parlamentarul spune că potrivit unor statistici de la nivel județean, în Bistrița-Năsăud ar exista 2.500 de copii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, motiv pentru care un astfel de proiect consideră că e absolut necesar.

Este un proiect pe care mi-l asum pentru această sesiune parlamentară”, a încheiat Cristina Iurişniţi.

16 bookmark
0 notes
508 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.