Cristina Iurișniți:”Piața Decebal arată tot ca pe vremea comuniștilor!”

Deputatul bistrițean Cristina Iurișniți este de părere că Piața Decebal din municipiu ar trebui să intre într-un amplu proces de modernizare. Parlamentarul susține că de circa 40 de ani locuiește în zona pieței, însă nu poate spune că a observat schimbări notabile în toți acești ani.

Propun Primăriei Bistrita si primarului Ovidiu Cretu o modernizare viabilă si de anvergură a Pieței Decebal. Eu locuiesc de peste 40 de ani în zona Pieței Decebal! Din perspectiva dotărilor nu sunt schimbări notabile! Piața arată tot așa ca pe vremea comuniștilor în Bistrița pseudo- europeană!” este de părere Cristina Iurișniți, care a postat un mesaj pe pagina personală de pe o rețea de socializare prin care spune că va înainta administrației locale propunerea sa.

”Voi adresa primarului această propunere! Bistritenii dar și micii producători care vin să își vândă produsele merită un spațiu modern adaptat nevoilor și cererilor actuale. Dar Primăria Bistrița a avut întotdeauna alte priorități!” a mai completat deputatul USR Bistrița-Năsăud.

În ceea ce privește Piața Decebal, de menționat este faptul că Primăria Bistrița a emis, luna trecută, un certificat de urbanism pentru efectuarea unor reparații capitale în piață. Circa 200.000 de lei sunt alocați din bugetul local pentru întocmirea fazelor de proiectare pentru ca astfel de lucrări să se poată realiza.

În plus, municipalitatea va realiza și un studiu de fezabilitate pentru un proiect mai vechi pentru care spera să obțină finanțare europeană – „Amenajare și modernizare Piața agroalimentară Decebal”.

Proiectul prevede realizarea a două clădiri în regim de P+2E. La parterul uneia dintre clădiri ar urma să fie amenajată piața agroalimentară de flori și brânzeturi. Etajul I ar fi destinat magazinelor pentru produse industriale care funcționează momentan pe Calea Moldovei, iar etajul doi al clădirii va fi destinat birourilor. A doua clădire care ar trebui realizată în Piața Decebal, conform proiectului, este în zona actualei piețe de legume, la etajul doi urmând să fie comercializate legume și fructe.

Ani la rând Primăria Bistriţa a mizat pe obținerea unei finanțări europene pentru realizarea acestui proiect, însă noile ghiduri de finanțare din 2017 au dat peste cap planurile municipalității, astfel că în prezent nu există nicio variantă sigură care să asigure finanțarea. Cu toate acestea, administrația locală nu renunță la proiect, iar primarul Ovidiu Crețu a afirmat că indiferent dacă va reuși să obțină finanțare europeană sau nu, acest proiect va trebui realizat.
Comentarii
Caricatură

Ziar de Bistrita