Cseke Attila (UDMR): ”Noi nu credem că trebuie schimbat premierul”

 -  -  977


Senatorul UDMR Cseke Attila a declarat vineri, într-o conferință de presă susținută la Bistriţa, că, în opinia formaţiunii politice pe care o reprezintă, premierul Florin Cîţu nu trebuie schimbat, iar actuala formulă de guvernare trebuie să continue.

”Punctul de vedere al UDMR a fost destul de clar exprimat în ultimele două zile. Noi credem că nu există altă soluţie politică, astăzi, pentru România, decât continuarea acestei coaliţii politice şi continuarea guvernării împreună, cele trei formaţiuni. Va trebui găsită o soluţie pentru continuarea acestei guvernări. Noi nu putem să dăm mesajul că, după nici patru luni de zile, Guvernul nu poate continua în această formulă. Am avut, în ultimii 10 ani, vreo 12-13 guverne de toate formele și culorile. Nu sunt alegeri în următorii trei ani în România. Noi trebuie să dăm mesajul de stabilitate, de construire împreună în această formulă guvernamentală, care evident că nu exclude dezbaterile şi, dacă vreţi, nici disputele. (…) Cu toţii trebuie să înţelegem că această coaliţie trebuie să meargă mai departe”, a declarat senatorul UDMR.

Întrebat dacă este de părere că premierul trebuie schimbat, Cseke Attila a precizat că UDMR consideră că acest lucru nu trebuie să se întâmple, da trebuie să se găsească soluții pentru ca guvernarea să continue.

Eu cred că săptămâna viitoare se găsesc soluţii pentru ca să se depăşească acest moment. Nu există altă soluţie politică, din punctul de vedere al UDMR. Noi nu credem că trebuie schimbat premierul. (…) Cred că important este să creionăm ceea ce putem să facem împreună”, a mai adăugat sursa citată.

Senatorul UDMR a adăugat că, în opinia sa, premierul Florin Cîțu nu a făcut altceva decât să își exercite o atribuţie constituţională atunci când a decis revocarea din funcţie a fostului ministru Vlad Voiculescu.

”Discuţia cine a greşit şi unde a greşit este una simplă şi se rezumă la atribuţia constituţională a premierului, indiferent care ar fi el. Astăzi este Florin Cîţu. Atribuţia constituţională a premierului este aceea de a analiza zilnic, săptămânal, lunar activitatea miniştrilor, şi, acolo unde crede la un moment dat că sunt probleme şi că activitatea unui ministru afectează coaliţia de guvernământ şi Guvernul României, imaginea Guvernului, are această atribuţie constituţională, pe care a exercitat-o. Atât“, a completat Cseke Attila.

0 notes
102 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *