Cu ce alcoolemie record a fost depistat un tânăr care conducea un ATV pe un drum național din Bistrița-Năsăud

 -  -  1760


Un tânăr din localitatea Poiana Ilvei a reușit să îi uimească pe polițiști, după ce s-a constatat că acesta conducea un ATV pe un drum național din județ având o alcoolemie record. Este vorba despre cea mai mare valoare înregistrată cu aparatul etilotest în Bistrița-Năsăud.

Astfel, tânărul a fost depistat în timp ce conducea un ATV având o alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat – cea mai mare valoare înregistrată cu aparatul etilotest, de către polițiștii din Bistrița-Năsăud, în cadrul acțiunilor preventive desfășurate în acest sfârșit de săptămână.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, ”la data de  23 februarie, polițiștii Secției 7 poliție Rurală Sângeorz-Băi l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat în vârstă de 29 de ani, din Poiana Ilvei, care conducea un ATV. Acesta a fost depistat pe drumul național 17D, în localitatea Maieru, iar în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice care vor stabili cu exactitate alcoolemia”.

Cercetările în acest caz continuă de către polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Acesta nu a fost singurul caz depistat de oamenii legii. Alți șoferi care se aflau la volan sub influența alcoolului au fost prinși de polițiști. Iată câteva exemple:

  • La data de 22 februarie, ora 02.20, polițiștii Biroului de Ordine Publică l-au depistat și oprit în trafic pe un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Bistrița, șoferului unui autoturism. Acesta a fost oprit pe strada Gării din Bistrița și conducea un autoturism, deși nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ca urmarea a celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
  • La data de 22 februari., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Beclean l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Romuli. Acesta a fost depistat pe drumul național 17, între localitățile Șintereag și Beclean, în timp ce conducea un autoturism, deși nu avea acest drept, întrucât nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost testat cu aparatul etilotest,  rezultatul fiind negativ. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
  • La data de 22 februarie, în localitatea Romului a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unui bărbat în vârstă de 47 de ani, din  localitate. La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul conducea un ATV neînmatriculat, pe drumul național 17C, iar la un moment dat a pierdut controlul acestuia și s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ca urmare a celor constatate, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.
  • La data de 23 februarie., în cadrul acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Năsăud l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat în vârstă de 60 de ani, din sat Helegiu, județul Bacău, care conducea un autoturism. Acesta a fost testat la fața locului cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,94  mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă de Poliția Orașului  Năsăud – Compartiment Poliție Rutieră, fiind  întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

FOTO: arhivă

0 notes
885 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *