Cu ce va fi înlocuit programul ”Cornul și laptele”? Ce vești a dat ministrul Educației?

 -  -  4


Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a efectuat astăzi, o vizită la Bistrița, prilej cu care a susținut și o conferință de presă în care a adus precizări cu privire la programul ”Cornul și laptele”.

Ministrul afirmă că un program-pilot care a fost introdus anul trecut – “Masă caldă în şcoli” – va fi extins în următorii ani și va ajunge să înlocuiască programul “Cornul şi laptele”, care la nivelul județului Bistrița-Năsăud nu a fost încă demarat pentru anul școlar 2017 – 2018.

Ministrul Liviu Pop mai declară că de vină pentru aceste întârzieri sunt și procedurile de achiziții, care în opinia sa ar trebui simplificate.

Acest program, coroborat cu programul “Masa caldă” se intersectează cu procedura de achiziţii. Dacă nu vom schimba procedura de achiziţii, şi este obligaţia noastră să o facem, ca stat, vom avea această problemă în absolut toate domeniile de activitate”, a precizat Liviu Pop.

Ştiu că sunt semnale din ţară despre faptul că nu peste tot au reuşit să implementeze programul “Cornul şi laptele, care este într-o etapă mult mai bună decât anul trecut şi din punct de vedere al calităţii, din perspectiva elevului, dar sunt convins că, coroborat cu programul “Masă caldă”, putem ca în următoarea perioadă să clarificăm acest aspect, cine şi cum trebuie să facă licitaţia, achiziţia şi toate celelalte” a mai declarat Liviu Pop.

În total, în anul şcolar 2017-2018, 33.789 de preşcolari şi elevi din judeţ ar trebui să primească aceste produse la şcoală, majoritatea fiind din Bistiţa, peste 14.000.

În altă ordine de idei, în conferința susținută la Bistrița, Liviu Pop a vorbit și despre salariile cadrelor didactice. Ministrul a precizat că vineri toți profesorii și-au primit salariile aferente lunii decembrie, cuantumul total al acestora depășind un miliard de lei. ”Prin ordin de ministru, toţi profesorii, în data de 14, vor primi salariile, nu va mai fi nicio întârziere” a adăugat Pop.

În schimb, în ceea ce priveşte voucherele de vacanţă, ministrul a completat că ele ar putea fi plătite în luna martie.

 

4 bookmark
0 notes
148 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.