Cu mai bine de 4,5 milioane de euro, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud reabilitează îmbrăcămintea asfaltică de pe mai multe tronsoane de drumuri. Care sunt acestea?

 -  -  11617La sediul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a fost semnat un contract care prevede execuția unor lucrări de întreținere periodică a drumurilor județene. Astfel, pe mai multe tronsoane din drumurile județene din Bistrița-Năsăud se va turna un nou covor asfaltic. 

”Începem anul cu o veste bună. Astăzi, semnăm contractul de lucrări pe covoare bituminoase pe drumurile județene. Avem câteva tronsoane de drumuri județene care au îmbrăcămintea asfaltică îmbătrânită și care vor fi modernizate. Sunt mai multe loturi. Este vorba despre 42,4 km de drumuri județene”, a declarat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Este vorba despre următoarele tronsoane:

  • DJ 154C, Budacu de Sus – 1,4 km;
  • DJ 172E, Lechința-DN 15A – 6,4 km;
  • DJ 172G, Orheiu Bistriței-Satu Nou – 4,4 km;
  • DJ 172G, Monariu-Jelna – 7,1 km;
  • DJ 173, Bistrița-Budacu de Sus – 11,7 km;
  • DJ 170, in Negrilesti – 3,97 km;
  • DJ 172 E, Lechința-Matei – 7,40 km.

Lucrările vor fi executate pe perioada a 9 luni, licitației pentru execuția acestor lucrări fiind câștigată de asocierea dintre SC M.I.S.-GRUP SRL Anies – lider de asociere și SC DRUMSERV SA- Târgu Mureș.

Valoarea contractului este de 22,1 milioane de lei, aproximativ 4,6 milioane de euro. Finanțarea este asigurată integral din bugetul propriu al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Banii sunt din excedent, din economiile care le-am făcut anul trecut. Deci banii sunt deja în conturile Consiliului Județean. Imediat ce timpul ne va permite, vom începe efectiv lucrările pe aceste tronsoane de drum”, a mai completat Emil Radu Moldovan.

După execuția lucrărilor, acestea vor avea o garanție de 36 de luni.

1 notes
742 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *