Cu petarde în curtea școlii! Cu ce alte obiecte mai merg elevii la școală?

 -  -  11331


Un elev aflat în clasa a X-a a găsit un mijloc de relaxare mai puţin obişnuit pentru pauza dintre ore. Acesta a experimentat explozia unei petarde în curtea școlii, în mijlocul altor elevi care se bucurau de pauză.

Având în vedere pericolul la care au fost supuşi elevii, conducerea instituţiei de învăţământ a luat atitudine faţă de gestul elevului şi a solicitat sprjinul jandarmilor.

”Ajunşi la faţa locului, jandarmii au trecut la identificarea tânărului care a făcut acest gest în mijlocul colegilor. După discuţiile purtate cu aceştia a fost identificat elevul de 16 ani, care deţinea petardele în cauză. Au fost chemaţi aparţinătorii legali, iar în prezenţa acestora i s-au întocmit actele de sesizare pentru operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, precizează reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Totodată, în timp ce erau căutate petardele, în sala de clasă jandarmii au găsit şi un box ascuns în cutia de cadouri de sub bradul împodobit.

”Şi în acest caz a fost identificat elevul care l-a introdus în şcoală, iar în prezenţa aparţinătorilor i-au fost întocmite actele de sesizare pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”, mai precizează reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Conform legii, portul sau folosirea unui cuţit, pumnal, box sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire, fac parte din  infracţiunile contra ordinii şi liniştii publice.

Având în vedere faptul că unele persoane nu respectă prevederile legale în vigoare privind regimul materialelor pirotehnice şi tulbură astfel liniştea publică, jandarmii au intervenit în cursul după-amiezii zilei de marţi, 10 decembrie în zona cartierului Subcetate. Un minor de 9 ani a fost surprins în timp ce folosea petarde în curtea blocului în care locuia. În acest caz, părinţii copilului au fost sancţionaţi cu 100 de lei amendă.

Totodată, cetățenilor li se recomandă să solicite intervenţia jandarmilor în cazul în care sunt martori la infracţiuni sau fapte de natură antisocială. Pentru a solicita sprijinul jandarmilor, puteţi apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

1 notes
456 views
bookmark icon

One thought on “Cu petarde în curtea școlii! Cu ce alte obiecte mai merg elevii la școală?

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *