Cu toate că Senatul a respins propunerea privind majorarea alocațiilor copiilor, deputatul Robert Sighiartău anunță că nu se dă bătut. Va depune un amendament la proiectul de buget pe 2019

 -  -  7426


Deputatul bistrițean Robert Sighiartău, cel care a propus majorarea alocațiilor pentru copii, a criticat în termeni duri faptul că senatorii PSD-ALDE-UDMR au votat împotriva inițiativei sale, proiectul privind majorarea alocațiilor fiind respins de Senat.

”Creşterea alocaţiilor pentru copii – prioritate pentru România, mai puţin pentru PSD-ALDE-UDMR care au votat împotrivă. Senatorii PSD-ALDE-UDMR au votat împotriva dublării alocaţiei pentru copii și indexării alocației cu rata inflației. Cele două măsuri sunt prevăzute în două proiecte de lege pe care le-am inițiat și depus anul trecut la Camera Deputaților. Senatorii PSD-ALDE-UDMR au votat cu cinism împotriva copiilor” a declarat Robert Sighiartău.

Cu toate că proiectul privind majorarea alocațiilor a fost respins de Senat, secretarul general al PNL anunță că nu se va opri aici și va continua demersurile în acest sens, urmând să depună un amendament la proiectul de buget pe 2019 pentru creșterea alocațiilor.

Voi depune luni, la Camera Deputaţilor, un amendament la buget, pentru ca alocația copiilor să crească. O măsură activă, o investiție în viitorul României, copiii noștri” a mai precizat Sighiartău.

Reamintim că un proiect de lege care prevede majorarea alocaţiilor pentru copii a fost respins de Senat, cu toate că Guvernul a anunţat încă din 2017 că se vor majora alocaţiile pentru copii, însă acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent. Alocaţiile au rămas la valoarea de 200 de lei pentru copiii până în 2 ani şi la valoarea de 84 de lei lunar pentru copiii între 2 şi 18 ani.

7 bookmark
0 notes
151 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.