Delegatul sătesc din Sărata are chioșc închiriat pe domeniul public și acum cere prelungirea pe încă 5 ani! Ioan Radu Uță e reprezentantul comunității fără canal-gaz-asfalt, dar NU face prea mare gălăgie! Ca să NU deranjeze!

 -  -  6


Ioan Radu Uță, delegatul sătesc al localității-componente Sărata deține un chioșc alimentar în aceeași localitate, pe un teren închiriat de la Primăria Bistrița. Contractul a fost încheiat în 2012 și după 5 ani a expirat, iar acum delegatul a solicitat prelungirea cu încă 5 ani. Ioan Radu Uță zis „Cucu” a derulat un contract cu Primăria Bistrița și a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate, după ce a modernizat sediul SVSU, prin intermediul firmei Regal House (unde era asociat și administrator).

Curtea de Apel Cluj l-a decarat nevinovat, deoarece statutul de delegat sătesc diferă de cel de consilier local.

DETALII despre chioșcul din Sărata, construit la drum, pe domeniul public!

Prin Hotărârea nr.60/31.05.2012 a Consiliului local al municipiului Bistriţa, s-a aprobat închirierea prin licitaţie publică deschisă a terenului în suprafaţă de 24 mp, proprietate publică a municipiului Bistriţa, situat în intravilanul localităţii componente Sărata, aferent drumului comunal, în vederea amplasării unui chioşc alimentar.

Poza Chiosc SC Aledarius Lusi

Astfel, în data de 12.07.2012 s-a organizat licitaţia publică deschisă, iar în urma licitaţiei, a fost declarată câştigătoare societatea ALEDARIUS LUSI SRL Bistriţa, prin administrator Uţă Ioan Radu. Contractul de închiriere a fost încheiat pentru o perioadă de 5 ani, cu începere de la data de 16.07.2012 şi până la data de 15.07.2017, cu drept de prelungire cu acordul părţilor.

Termenul contractului expiră la data de 15.07.2017, iar prin cererea înregistrată la Primăria municipiului Bistriţa cu nr.49.609/15.06.2017, reprezentantul societăţii solicită prelungirea duratei închirierii.

 

 

Chioşcul este construit din aluminiu şi plastic, fiind respectată destinaţia înscrisă în contractul de închiriere, respectiv comercializare produse alimentare şi nealimentare. Pe perioada derulării contractului de închiriere, contravaloarea chiriei lunare a fost achitată la zi, neexistând întârzieri la plată.

– Contractul de închiriere se încheie pe o perioadă de 5 ani, respectiv de la data de 16.07.2017 şi până la data de 30.06.2022 şi este cel prevăzut în anexa la prezenta hotărâre.
– Chiria lunară pentru terenul închiriat în valoare de 356,00 lei, se va actualiza anual cu indicele de inflaţie şi va deveni chiria anului curent.

„Cucu” din Sărata e omul lui Crețu! Ioan Radu Uță are firmă de construcții și a avut contracte cu Primăria! Între timp, Sărata NU are gaz-canal-asfalt, dar plătește impozite de oraș!

Delegatul sătesc deține 3 chioșcuri în Sărata: unul la el acasă, unul „în țigănime” în zona Bisericii și cel de pe domeniul public în urma unui contract cu Primăria Bistrița. Ioan Radu Uță este un prosper om de afaceri și reprezentantul comunității la ședințele de Consiliu Local. Până acum, delegații sătești NU au ridicat mari-probleme administrației locale! Cu excepția avocatului Ioan Someșan, care critică gafele administrației prin scrisori deschise, interpelări la emisiunea de la Radio Someș unde este moderator!

sarataLocuitorii din Sărata, protest în fața Primăriei Bistrița. Vor condiții „de oraș”: canalizare-gaz-asfalt!

 

 

 

 

La alegerile locale, Ioan Radu Uță a făcut campanie pentru primarul Ovidiu Crețu și cu toate că în 2016 a avut loc o revoltă privind lipsa investițiilor în localitate, Crețu a adunat un număr însemnat de voturi. Localitatea-componentă Sărata NU are canalizare-gaz-asfalt, dar cu toate astea, delegatul sătesc NU aduce critici privind lipsa de interes a administrației în dezvoltarea localității-componente. Asta în timp ce locuitorii care l-au desemnat să-i reprezinte plătesc impozite de oraș și locuiesc ca la țară: fără gaz, canalizare și asfalt și fără perspectiva unor investiții în acest sens!

cucu0

 

 

 

 

 

sarata

 

 

 

 

 

 

 

 

Problemele ridicate de delgații localităților componente când sunt prezenți la ședințele de Consiliu Local sunt puerile și NU ating problemele stringente ale comunității: apă-canal, drumuri de asfalt, iluminat public modern, spații de joacă moderne, activități culturale specifice etc.

Asta se întâmplă tocmai pentru faptul că delegații localităților componente au o relație bună cu administrația publică și în unele cazuri își urmăresc interese personale, în loc să urmărească interesul comun al comunității care i-a desemnat.

Citiți și: 


dutu si avram 1

Cum au vrut Crețu și Avram să-și impună un om “de-a lor” pe Ghinda! Avocatul Someșan i-a DEJUCAT și e reprezentantul localității! Vezi cum controlează Crețu localitățile-componente!

6 notes
0 views
bookmark icon

6 thoughts on “Delegatul sătesc din Sărata are chioșc închiriat pe domeniul public și acum cere prelungirea pe încă 5 ani! Ioan Radu Uță e reprezentantul comunității fără canal-gaz-asfalt, dar NU face prea mare gălăgie! Ca să NU deranjeze!

Oldest
Newest
Most Upvoted

  Write a comment...

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Oldest
  Newest
  Most Upvoted