Cum arată prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

 -  -  1023


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru intervalul 15 – 28 februarie, care arată că vremea fi deosebit de rece în primele zile ale intervalului, ulterior temperaturile fiind apropiate de normalul termic specific acestei perioade.

Astfel potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”în intervalul 15-17 februarie, vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi sub limita gerului mai ales noaptea. Între 18 și 21 februarie, pe fondul încălzirii vremii, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 4 și 6 grade, iar cea a minimelor între -4 și -2 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menține apropiată de normalul termic al sfârșitului de februarie pentru această regiune, iar temperatura aerului nu va avea variații însemnate de la o zi la alta; în aceste condiții, media temperaturilor maxime se va situa între 5 și 8 grade și media minimelor va fi cuprinsă între -6 și -3 grade”.

Meteorologii spun că probabilitatea pentru precipitații în general slabe va fi ridicată aproape în fiecare zi a perioadei celor două săptămâni.

Totodată, la munte, ”în primele două zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi diurne în medie de -10…-8 grade și cu nopți geroase, valori nocturne medii de -16…-14 grade. Apoi, până la sfârșitul primei săptămâni se va încălzi semnificativ, astfel media maximelor va tinde
spre 0 grade, iar cea a minimelor spre -6 grade. Cea de a doua săptămână va debuta cu temperaturi apropiate de normalul perioadei, maxime medii de până la 2…4 grade și minime în medie de -4…-2 grade, dar din 25 februarie se va răci ușor, astfel media valorilor diurne va tinde spre 0 grade, iar cea a celor nocturne spre -6 grade. Temporar se vor semnala precipitații, în general slabe cantitativ, în cea mai mare parte a intervalului”.

FOTO: Cornel Ciocan

0 notes
148 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *