Cum să-ți construiești o casă faină, la țară! Un ghid lansat de arhitecți pentru renașterea satelor din județul nostru! CLICK să vedeți sfatul specialiștilor pe domeniu!

 -  -  3337În toate zonele județului se poate observa un fenomen care a luat amploare: construcția de case moderne, care NU se încadrează în mediul ambiental. Casele de la țară au suferit transformări hidoase și au pierdut aspectul autentic! Din acest motiv, mai mulți  arhitecți, membrii Ai Ordinului Arhitecților din România au lansat un ghid util pentru renaștere arhitecturii din mediul rural.

Arhitectul Radu Săplăcan din Beclean este unul din coordonatorii acestui proiect inedit!

Ghidul a fost lansat la Muzeu și va fi expus în mai multe școli  din județ ți fi folosit ca sursă de inspirație pentru cetățenii județului care vor să-și construiască o casă !

“Am convingerea că prezentarea ghidurilor de arhitectură pentru încadrarea în specificul local din mediul rural pentru zonele Năsăud-Bârgău, Câmpia Transilvaniei și Nösnerland din Județul Bistrița-Năsăud o să fie considerat un moment de care o să ne amintim cu toții ca un prim pas al unei colaborări de lungă durată între Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Ordinul Arhitecților din România în eforturile noastre comune de a îmbunătății calitatea arhitecturală a mediului construit.

Aceste ghiduri elaborate în urma unui program demarat de către Ordinul Arhitecților din Romania își pot găsi utilitatea în mâinile proiectanților, a celor din administrația locală sau pur și simplu pot fi folosite ca și element de informare și inspirație pentru cei care își doresc să construiască. Totodată ținând cont de caracterul educativ al acestor ghiduri am considerat că următorul pas firesc după prezentarea lor în incinta Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, este afișarea acestor ghiduri în școli, astfel că în următoarele săptămâni expoziția o să ajungă în 10 licee din Județul Bistrița-Năsăud. Mulțumesc celor implicați în acest proiect și sper că entuziasmul apărut în urma acestei acțiuni să genereze alte demersuri similare”, este mesajul transmis de beclenarul Radu Săplăcan, arhitectul-șef al județului Bistrița-Năsăud.

UNDE poate fi consultat ghidul caselor AUTENTICE! 

Colegiul Național “Petru Rareș” Beclean este prima școală din județ care găzduiește expoziția timp de o săptămână, urmând ca în perioada următoare expoziția inedită să fie dusă la unități de învățământ din Căianu-Mic, Târlișua, Sângeorz-Băi și altele.

Accesând link-urile de mai jos puteți descărca ghidurile pentru zonele de Câmpie, zonele Năsăud și Bârgău, dar și pentru zona săsească! 

http://oar.archi/download/public/ghid_de_arhitectura_zona_nasaud_si_bargau_pdf_1510928759.pdf

http://oar.archi/download/public/ghid_de_arhitectura_zona_campia_transilvaniei_pdf_1510928076.pdf

http://oar.archi/download/public/ghid_de_arhitectura_zona_nosnerland_pdf_1510928873.pdf

3 bookmark
0 notes
62 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.