Cum se vor desfășura activitățile religioase de Bobotează. Prefectul a purtat discuții cu preoții

 -  -  1015


Modul în care vor fi desfășurate activitățile religioase în data de 6 ianuarie, de Bobotează, a reprezentat subiectul principal de discuție în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, la ședința CJSU au participat și preoții protopopi din județ, cărora prefectul Stelian Dolha le-a transmis o serie de măsuri de care trebuie să țină cont în timpul organizării manifestărilor religioase din această zi de mare sărbătoare pentru creștini.

Astfel, printre recomandările transmise preoților, se numără și cele cu privire la împărțirea Aghiasmei Sfințite, care se va face pe parcursul desfășurării slujbei și folosind recipiente de plastic.

Acolo unde este necesar, reprezentanții Jandarmeriei și ai Poliției vor oferi sprijin bisericilor unde este necesară o implicare suplimentară pentru asigurarea măsurii de distanțare fizică.

De asemenea, forțele de ordine vor derula misiuni de monitorizare a modului de desfășurare a slujbelor religioase.

Jandarmeria Bistrița-Năsăud precizează că, pentru a asigura respectarea măsurilor de distanțare fizică și evitarea aglomerărilor de persoane în zonele de desfășurare a slujbelor, vor fi create culoare pentru accesul participanţilor.

Totodată, credincioșii care vor lua parte la slujbele religioase vor trebui să respecte măsurile de distanțare fizică și de igienă.

Înainte de a lua aceste măsuri, prefectul Stelian Dolha s-a consultat cu Înalt Preasfințitul Andrei Andreicuț – Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Pe data de 6 ianuarie, creștinii prăznuiesc Botezul Domnului, cunoscut în popor sub denumirea de Bobotează.

0 notes
140 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *