Cum stă Ioan Turc într-un sondaj realizat de PNL în municipiul Bistrița

 -  - 


Președintele PNL Bistrița-Năsăud, primarul Ioan Turc, a prezentat joi, într-o conferinţă de presă, rezultatele unui sondaj comandat de Partidul Naţional Liberal și realizat în toate municipiile reședință de județ din țară, inclusiv Bistrița. 

Potrivit sondajului prezentat de Ioan Turc, 60% dintre bistriţeni s-au declarat ”mai degrabă ataşaţi de municipiul Bistriţa”, iar procentul celor mai degrabă mulţumiţi de calitatea vieţii în oraşul nostru a fost sensibil mai mare decât cel al nemulţumiţilor.

Primarul a mai precizat că realizarea centurii ocolitoare a municipiului Bistrița este cel mai dorit proiect de către bistriţeni. ”75 la sută dintre respondenți au afirmat că avem imperios nevoie de o centură ocolitoare. Urmează nevoi legate de modernizare, în special a infrastructurii stradale, rutiere. Poluarea este considerată un factor de risc”, a spus Ioan Turc.

Liderul PNL a menționat că sondajul a avut și o componentă politică.

”La capitolul notorietate şi încredere pe plan local, vă pot spune, cu toată modestia, că mă situez cel mai bine. Au fost măsurate şi percepţiile pentru două persoane publice membre PSD, dar nu le voi nominaliza pentru că nu au calitatea de candidat. (…) Astfel, dacă duminica viitoare ar fi alegeri, avem două variante cu doi prezumtivi candidaţi din partea PSD. 52%, respectiv 54% dintre cei intervievaţi au declarat că m-ar realege ca primar, faţă de 28%, respectiv 26% într-o confruntare directă cu fiecare dintre cei doi. Este o opţiune care mă onorează, cu atât mai mult cu cât oraşul este un şantier, iar oraşul va rămâne un şantier o bună perioadă de timp, în condiţiile în care proiectele începute vor fi finalizate multe dintre ele anul viitor, altele vor începe anul viitor sau peste doi ani de zile. Este una dintre cele mai mari intenţii de vot în plan naţional. (…) Pe surse, unul dintre cei doi candidaţi prezumtivi a declarat că, în urma unei analize de natură sociologică, acceptă acest sondaj ca fiind corect”, a menționat Turc.

În ceea ce priveşte intenţia de vot la Consilul Local, pentru PNL aceasta este de 38%, în timp ce pentru PSD ar fi de 32%.

Aici avem de lucrat pentru că ne dorim ca intenţia de vot pentru Consiliul Local să fie cât mai apropiată de intenţia de vot pentru primar. Sigur, ținem cont de faptul că suntem partid de guvernământ, că ţara trece printr-o perioadă destul de grea şi percepţia oamenilor cu privire la partidele politice se întemeiază în primul rând pe ceea ce se vede de la nivel naţional şi mai puţin pe ceea ce se vede la nivel local. Oamenii se raportează la primar, viceprimar, prefect, parlamentar”, a mai spus Ioan Turc.

Sondajul de opinie a fost efectuat pe un eşantion de 706 respondenți, cu o marjă de eroare de +/- 3,7%.

Sondajul de opinie este mult mai complex, eu am prezentat doar câteva elemente. Este un instrument de lucru pe care ne vom fundamenta toată activitatea politică și administrativă viitoare”, a adăugat Ioan Turc.

Întrebat când va exista un sondaj de opinie și pentru Consiliul Judeţean, președintele PNL Bistrița-Năsăud a afirmat că acesta va fi realizat în prima jumătate a anului viitor.

Nu ne grăbim. Suntem cât se poate de atenți cu privire la pașii pe care trebuie să îi facem. Vom avea un candidat redutabil. Plecând de la constatarea a ceea ce avem astăzi în portofoliu, adică faptul că 51% din populația județului trăiește în unităţi administrativ-teritoriale conduse de primari liberali, vă pot spune că abordăm alegerile cu foarte multă încredere și mă refer la alegerile pentru Consiliul Județean”, a spus Ioan Turc.

De asemenea, întrebat dacă ia în calcul sau exclude o posibilă coaliție PNL – PSD la nivelul municipiului Bistrița, sursa citată a adăugat: ”Nu cred în acest gen de construcție. Nu cred că este fezabil USL-ul. A fost o experiență pe care oamenii nu o percep ca fiind una benefică. Din păcate, nu s-au făcut niciun fel de reforme structurale. Practic a existat o majoritate zdrobitoare în Parlament fără rezultate concrete în planul reformelor. Acesta este motivul pentru care oamenii resping ideea de alianță politică. O alianță post alegeri s-a întâmplat în anumite zone din țară. Noi nu suntem în alianță cu PSD nici la nivelul Primăriei Bistrița și nici la nivelul Consiliului Județean. Sunt absolut convins că vom trata alegerile ca partid de sine stătător, nu într-o alianţă cu PSD”. 

Vizualizări 79 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.