VIDEO: Cum va arăta SJU Bistrița la finalul proiectului de 100 de milioane de euro. ”Vom avea cel mai modern spital din țară”

În urma unei investiții de circa 100 de milioane de euro, asigurată prin PNRR, Spitalul Județean de Urgență Bistrița va fi ”cel mai modern” din țară, spune președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan. 

”Îi mulțumesc bunului Dumnezeu că am reușit să facem lucruri mai mari decât cele la care visam. Ne doream și eram încântați să primim 50 de milioane de euro din PNRR pentru noua aripă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, dar ne-a ajutat Dumnezeu de am luat aproape 100 de milioane de euro și reabilităm și clădirea existentă. Vom avea cel mai modern spital județean de urgență din România”, a spus Emil Radu Moldovan, într-o emisiune a postului local de televiziune AS-TV.

Șeful administrației județene a postat pe pagina sa de pe o rețea de socializare și un videoclip în care prezintă cum va arăta Spitalul Județean de Urgență Bistrița în urma implementării proiectului de 100 de milioane de euro, care prevede atât construirea unei noi aripi, cât și reabilitarea întregii clădiri a unității medicale. prin realizarea unei fațade ventilate pentru creșterea siguranței la foc.

Proiectul pentru care Spitalul Județean de Urgență Bistrița a obținut finanțare prin PNRR va avea patru componente majore:

  • C1: Extindere spital cu un pavilion în regim de înălțime S+P+4E;
  • C2: Reabilitare energetică și modernizare pavilion existent;
  • C3: Digitalizare;
  • C4: Achiziționare aparatură medicală.

În emisiunea de la AS-TV, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a amintit și de faptul că s-au făcut demersuri pentru ca unitatea medicală să devină Spital Clinic Județean de Urgență.

”Acest lucru înseamnă că unitatea medicală va primi în plus 30% pentru finanțarea procedurilor medicale pe care le vor realiza medicii. Colegii mei au făcut solicitările în acest sens, urmează ca în curând să fie emis și un ordin al Ministerului Sănătății prin care se va întâmpla lucrul acesta. În primă fază vorbim despre Secția de Medicină Internă, dar e un început”, a mai adăugat Moldovan.