Cum va fi vremea de Paște. Prognoza pentru următoarele zile

 -  - 


Administratorul paginii Meteo.BN, Mihai O. Bălan, a publicat prognoza pentru zilele următoare, inclusiv pentru perioada sărbătorilor pascale.

Potrivit acestuia, vineri, este așteptată o îmbunătățire a regimul termic, vremea intrând într-un proces de încălzire. ”Vom avea, dimineață de la 0°C, în depresiuni, spre 4/5°C, la podiş. Ca aspect, cer mai mult noros, cu ploi slabe pe toată suprafața județului, cam de pe la amiază încolo, repet, slabe.. Maximele vor atinge valori cuprinse între 13°C lângă munți şi 16°C, pe valea inferioară a Someşului bistriţean”, spune Mihai O. Bălan.

Procesul de încălzire continuă și pe parcursul zilei de sâmbătă, iar minimele vor pleca de la 5°C, în depresiunile ilvene, spre 7/8°C, în dealurile din sud-vestul județului. Cerul va fi variabil până spre amiază, apoi vor apărea averse, cu caracter local, posibil însoțite de descărcări electrice. Nu sunt aşteptate manifestări severe, dar ploile pot totaliza 10 – 15 l/mp. Maximele se vor încadra între 15 şi 18°C, cu cele mai ridicate valori către vestul teritoriului.

Duminică, în prima zi de Paşte, vremea se mai încălzeşte şi va fi în general frumoasă, cu maxime de 17°C, lângă munți, până chiar spre 21/22°C, la podiş, în vestul județului. Nu se aşteaptă manifestări de nici un fel peste zi, doar către noaptea de duminică spre luni sunt aşteptate averse, însoțite de descărcări electrice, mai ales în vestul teritoriului. Astfel, ne bucurăm de timp frumos, pe parcursul zilei.

Luni, a doua zi de Paște, dimineața va fi soare, dar după-amiază vremea devine din nou instabilă. ”Aşteptăm, pe arii extinse, averse torențiale, descărcări electrice şi punctiform, căderi de grindină. Maximele rămân ridicate, cuprinse, în marea lor majoritate, între 18 şi 22°C. Deci, a doua zi de Paşte se instabilizează”, a adăugat Mihai O. Bălan.

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.