Cum va fi vremea de Paști. Prognoza pentru intervalul 26 aprilie – 9 mai

 -  -  1256


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (26 aprilie – 9 mai), care arată că, deși vremea este ”deosebit de rece pentru această dată”, aceasta va intra într-un proces de încălzire începând cu data de 28 aprilie. Potrivit meteorologilor, ploi slabe și pe arii restrânse se pot semnala pe aproape tot intervalul de prognoză.

Astfel, în Transilvania, ”săptămâna va debuta cu vreme deosebit de rece pentru această dată, cu medii termice diurne de 12 grade și nocturne de 0…2 grade, dar va înregistra un proces de încălzire din 28 aprilie, astfel că, maximele vor atinge 20…22 de grade, iar minimele 7…10 grade în datele de 30 aprilie și 1 mai. Pentru perioada cuprinsă între 2 și 9 mai regimul termic va avea variații relativ mici, astfel că, mediat regional, va avea valori maxime de 18 grade și minime de 6 grade”.

Ploi slabe și pe arii restrânse se pot semnala pe aproape tot intervalul, însă probabilitatea ca acestea să fie mai intense, pe arii mai extinse și însoțite de descărcări electrice, va fi mai ridicată în 30 aprilie, precum și în 1, 4, 5 și 6 mai.

La munte, ”vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în 26, 27 și 28 aprilie, când mediile maximelor vor fi de 4…6 grade, iar ale minimelor de -4…-2 grade, dar se va încălzi treptat, până în 30 aprilie, când se estimează valori diurne în medie de 12 grade și nocturne de 4 grade. Ziua de 1 mai va fi comparabilă cu precedenta, apoi se va răci ușor, astfel încât regimul termic se va menține aproape staționar, cu maxime mediate zonal la 10 grade și minime de 2 grade. Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, la început mixte, iar din 30 mai vor fi mai ales ploi, sub formă de aversă, ce trecător pot fi însoțite de fenomene electrice”.

0 notes
381 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *