Cum vede primarul Ioan Turc primul său an de mandat

 -  -  31107


Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, consideră că primul său an de mandat a fost unul ”foarte dificil”, dar spune că a reușit să facă față tuturor provocărilor și să își stabilească proiecțiile pentru viitorii trei ani.

”Primul an de mandat a fost unul foarte greu, un an de acomodare, un an în care am învățat foarte multe lucruri pe care nu le știam. Un an în care ne-am și mi-am stabilit proiecțiile pentru viitorii trei ani, un an în care am gândit și gândim proiecte pentru municipalitate. Un an în care am dat drumul la multe șantiere în zone critice ale orașului, în care ne-am format o idee limpede despre cum ar trebui să funcționeze administrația locală pentru ca oamenii să fie mulțumiți de ceea ce facem noi”, a spus Ioan Turc într-o emisiune a postului de televiziune AS-TV.

Primarul Bistriței a completat că, în opinia sa, ”nivelul de satisfacție în oraș este unul bun, rezonabil” și crede că lucrurile se îndreaptă în ”direcția corectă”.

”Dacă ne raportăm la un prim an de mandat, dacă ne uităm la faptul că bugetul pe anul acesta a fost adoptat foarte târziu – undeva la jumătatea anului, dacă ne raportăm la faptul că deja se văd în oraș investiții, dacă ne raportăm la faptul că atenția pe care le-o acordăm oamenilor este una cât se poate de reală, dacă ne raportăm la faptul că numărul de telefon al primarului este unul public – și răspund zilnic la 150 de apeluri – eu cred că oamenii înțeleg că lucrurile merg în direcția corectă. (…) Eu cred că viitorul sună bine, că oamenii pot să vadă că orașul se mișcă. Sunt 30 și ceva de șantiere deschise în Bistrița”, a adăugat Ioan Turc.

Primarul a mai precizat că, deși primește circa 150 de apeluri pe zi, nu a avut parte de solicitări ciudate din partea celor care îl apelează telefonic.

”Oamenii din Bistrița au mult bun simț. Au solicitări normale. Ei cer să li se rezolve probleme care țin de infrastructura elementară, de apă, de canalizare, de drumuri, de iluminat. Cer să se rezolve problema locurilor de parcare. (…) Nu am întâlnit deocamdată situații în care oamenii să vină cu solicitări care să mă frapeze prin latura lor ezoterică. Oamenii cer lucruri firești. Sigur, atunci când îți asumi o asemenea poziție, implicit accepți și faptul că vei fi criticat. Sunt puțini, puțini oameni care critică într-o manieră nepermisă în spațiul public – pentru că rețelele de socializare sunt considerate ca făcând parte din spațiul public – dar se întâmplă pretutindeni. Nu mă deturnează genul acesta de injurii. Ca să fiu cât se poate de sincer, nici măcar nu le citesc. În momentul în care văd din capul locului văd că e vorba de o injurie, trec peste, mă ocup de lucrurile importante”, a mai precizat Ioan Turc.

Întrebat ce investiții s-au făcut în Bistrița în primul an de mandat al primarului Ioan Turc, acesta a răspuns: ”Nu puține. Am accelerat lucrările la școli – unele dintre ele au fost finalizate, le-am făcut și recepția, la altele se lucrează. Am dat drumul la lucrări foarte așteptate de bistrițeni. De exemplu, am început proiectul privind realizarea uni sistem de colectare a apelor pluviale de pe strada Mihai Viteazul. Am dat drumul la o lucrare de reamenajare pe strada Valea Jelnei, unde lucrările au avansat extraordinar de bine. Vom reconfigura toată zona respectivă. Va fi cea mai frumoasă intrare în Bistrița. (…) Am dat drumul la lucrări pe strada Tărpiului, cea mai lungă stradă din Bistrița. (…) O investiție complexă, care costă bani foarte mulți. (…) Am finalizat în mare pondere strada Valea Ghinzii. Lucrăm la strada Aerodromului, unde au apărut tot felul de complicații. (…) Am dat drumul la Linia Verde și s-a intervenit deja pe strada Grigore Bălan. (…) Refacem proiectele pe care le-am găsit în Primărie și pe alte componente. (…) Și multe altele”.

1385140cookie-checkCum vede primarul Ioan Turc primul său an de mandat
3 notes
232 views
bookmark icon

3 thoughts on “Cum vede primarul Ioan Turc primul său an de mandat

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.