Din Bistrita

Cum vrea Primăria să scadă consumul de combustibil al Poliției Locale? Simplu: le cumpără autoturisme electrice!

 -  - 


Primăria Bistrița cumpără 3 mașini electrice pentru Poliția Locală.  Prin această metodă, primarul Ioan Turc speră ca Poliția Locală să fie mai eficientă, din punct de vedere financiar!

„Am decis să schimbăm parcul auto al poliției locale! Până la sfârșitul anului, Poliția Locală va avea în dotare mașini electrice : 3 sunt în procedură de achiziționare iar pentru alte 2 sau 3, după rectificarea de buget, vom demara procesul de achiziție .

Facem acest lucru pentru ca din punct de vedere factorilor de mediu să fim în ton cu ce se întâmplă în țară și în Europa: vrem mașini care nu emit de oxid de carbon iar pe de altă parte vizez scăderea drastică a cheltuielilor legate de consumul de carburant.” – a declarat Ioan Turc.

Autonomia redusă = randament mai bun la locul de muncă!

​Dacia Spring, primul model electric al mărcii, are o autonomie medie de 225 km, dar în condiții de frig extrem sau de condus la viteză maximă autonomia ar putea scădea sub 150 km.

„Autonomia acestor mașini va obliga Poliția Locală să folosească mașinile cu un randament cât mai bun, alegând mai bine traseele, calibrând mai bine patrulările pe care le fac zilnic.” – a completat Ioan Turc.

O mașină electrică Dacia Spring (electrică) costă 20.000 de euro, dar cu Programul Rabla, poate fi achiziționată la aproximativ 10.000 de euro!

37 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.