Curcubeu în inima cetăţii la Târgul breslelor moderne, ediţia a II-a, 24 – 26 iulie

 -  -  981


Existenţa şi istoria Bistriţei sunt profund legate de colonişti saşi, industriaşi şi comercianţi înnăscuţi. În perioada medievală, între secolele XV-lea – XVIII, breslelor din cetatea Bistriţei li s-a dus faima până dincolo de graniţe, acestea fiind un furnizor de mărfuri foarte important pentru Moldova. Meşteşugari şi calfe, din zilele noastre, urmaşi ai vestitelor bresle din burgul Bistriţei, revin în inima cetăţii, la un nou târg de produse meşteşugăreşti şi de artizanat “Produs în Bistriţa-Năsăud”, de vineri, 24 iulie, până duminică, 26 iulie.

Tematica celei de-a doua ediţiii a Târgului breslelor moderne este “curcubeu în inima cetăţii” şi a fost sugerată de curcubeul superb care a marcat finalul primei ediţii. Tema simbolizează continuitate, dorinţa de a duce mai departe tradiţia înaintaşilor şi speranţă.

De la produse tradiţionale sau de inspiraţie tradiţională şi până la, bijuterii, accesorii şi decoraţiuni de factură modernă, de la împletituri din papură, obiecte de lemn şi până la aranjamente cu lavandă, creaţiile pline de culoare, realizate cu multă măiestrie de către artizanii şi meşteşugarii locali vă vor însenina şi vă vor da o stare de bine. Senimentul va fi, cu siguranţă, reciproc, dacă îi veţi bucura cu prezenţa voastră.

Organizatorii târgului atrag atenția că respectarea tuturor măsurilor de siguranţă şi distanţiere este necesară de ambele părţi, astfel că participanții sunt rugați să țină cont de regulile impuse de situația epidemiologică actuală.

0 notes
106 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *