Ultimele noutati

Pârtia de schi e gata… dar și-au dat seama că NU au drum de acces modernizat și nici rețele de utilități în zonă. Lucrările sunt estimate la 6 milioane de euro!

Proiectul Wonderland este marea promisiune a lui Ovidiu Crețu încă din primul mandat. La 8 ani de administrație, Wonderland este o investiție extrem de costisitoare pentru bugetul local, mai ales că s-a realizat cu bani din bancă nicidecum din fonduri nerambursabile, cum era vorba inițial.

Până acum, pârtia de schi a costat 7 milioane de euro. În 2016, pentru pârtia de schi din Wonderland, Primăria Bistrița a alocat 7.021.000 lei de la bugetul local și 14.327.000 lei din creditul bancar. TOTAL: 26 milioane de lei fără TVA, adică 32 milioane cu TVA (peste 7 milioane de euro),  iar pârtia este nefuncțională în continuare!

w13 w15

 

 

 

 

 

Bistrița e praf și pulbere și ei fac drumul și utilitățile către pârtia de schi! Investiția estimată la 6 milioane de euro!

Primăria Bistrița continuă să pompeze bani în Wonderland și intenționează să amenajeze drumul de acces și rețelele de utilități. Studiul de fezabilitate pentru drumul de acces și utilitățile aferente Complexului Wonderland a fost realizat de SC Civitas Proiectare SRL Cluj-Napoca iar acum se desfășoară licitația pentru:  proiectul tehnic, caietele de sarcini și detaliile de execuție și să asigure asistența tehnică necesară. Elaborarea documentatiei tehnico-economice este estimată la 70.000 de lei.

VEZI ce străzi vor fi asfaltate în 2017! Primăria Bistrița merge cu o medie de 4 străzi pe an și reprezentanții instituției MINT când spun că asfaltează 10 străzi pe an!

Către pârtia de schi există două căi de acces: dinspre Lacul MHC – către Poligonul Armatei (2.5 kilometri) sau dinspre Unirea ( 1 kilomtru). Ambele căi de acces sunt pietruite și Direcția de Servicii Publice a turnat mai multe bascule de piatră, dar la finalul iernii drumul este plin de gropi și greu-practicabil.

acces wonderland

 

 

 

 

 

 

Ce lucrări se vor face!

Investiția este una complexă: asfatarea ambelor căi de acces, amenajarea accesului din zona străzii Ghinzii – strada Valea Ghinzii pe toată lungimea sa, realizare trotuare, rețele de apă, pompe de apă, rețele de canalizare menajeră și rețele electrice.

Obiectivul de investiții ”Drum de acces și utilități aferente Complexului sportiv polivalent” din Unirea va fi finanțat de la bugetul local. Investiția este estimată la peste 30 de milioane de lei fără TVA.

Citiți și:

 aqua-0-404x400Crețu ne bagă-n DATORII pentru un Aqua Park la Bistrița! VEZI o listă cu cele mai tari aqua-park-uri din Transilvania, majoritatea realizate de privați, cu fonduri nerambursabile! Credeți că merită investiția?

 

 
Comentarii

  • Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

    In aceasta seara la PRO tv a rulat un filmulet cu partiile de schi din TIROLUL AUSTRIAC. Ni s-a aratat cu cata responsabilitate , calitate s-au facut asta la ei. O adevarata industrie a turismului montan, felul in care comunitatile castiga bani si ce produse folosesc pensiuniile, si hotelurile . Totul este cumparat din zona de la fermierii lor. Este o unitate de nedescris si toti patronii care au teleschiuri, se ajuta nu se dusmanesc. In contra partida s-a prezentat si situatia din Romania, unde zeci de echipamente noi sau second stau abandonate. S-a amitit de dosare penale, afaceri si furturi de bani cu lopata. Bistrita nu a lipsit din reportaj si a fost pusa la zid administratia cu WONDERLAND cu tot. JALNIC !

  • Pana unde si pana cand pot merge asemenea derapaje a modului de cheltuire a banului public?

Caricatură

Ziar de Bistrita