Curtea Constituțională a ELIMINAT pragul pentru abuzul în serviciu! Diana Morar: “modificările aduse de grupul PNL sunt corecte și constituționale!”

Curtea Constituțională s-a pronunțat definitiv cu privire la pragul pentru abuzul în serviciu. Inițial, senatorii Coaliției au votat un prag de 50.000 de euro pentru abuzul în serviciu! Sub acest prag, fapta NU era infracțiune și NU putea fi condamnată penal!

Marcel Ciolacu – preşedintele Camerei Deputaţilor şi Cătălin Predoiu – ministrul Justiţiei au afirmat că forul decizional (Camera Deputaţilor) va stabili un prag mult mai mic pentru cele două infracţiuni, de doar 9000 lei.

Într-un final, Camera Deputaților a votat ulterior că nu este nevoie de niciun prag în lei pentru ca funcţionarii publici care săvârşesc abuz în serviciu sau neglijenţă în serviciu să fie traşi la răspundere penală.

Diana Morar SUSȚINE decizia CCR!

„Curtea Constituţională (CCR) a decis că infracţiunea de abuz în serviciu poate fi incriminată şi fără să existe un prag valoric!

Este confirmarea faptului ca modificările aduse de grupul PNL la legislația penală în comisia juridică în Camera Deputaților, sunt corecte și constituționale. Am susținut si contribuit activ la aceste modificări care aliniază presiunea publică, cerințele din PNRR și corectitudinea.

Curtea Constituţională a stabilit că instanţele judecătoreşti pot remedia prin interpretare inconsistenţele şi incongruenţele existente în textele de incriminare. Este, de fapt, esența justiției independente într-o democrație matură.” – a transmis deputatul Diana Morar.

Check Also

Lorand Toth (USR): Prin măsurile fiscal-bugetare anunțate, Guvernul PSD și PNL nu face altceva decât să dea în toți care lucrează în privat

Președintele USR Bistrița-Năsăud, Lorand Toth, anunță că formațiunea politică din care face parte va sesiza …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.