D.N.A-ul îi scutură! Crinuța Dumitrean, reținută de D.N.A. Ioan Oltean, acuzat că a luat șpagă 600.000 de euro!

Scandalul mafiei din A.N.R.P ia amploare! Ioan Oltean este urmărit penal și acuzat că a luat șpagă 600.000 de euro, pentru că ar fi intervenit pe lângă membrii comisiei ANRP pentru o depăgubire de 109 milioane de lei.

Oltean a fost escortat de pe aeroportul Otopeni și dus direct la audieri, la sediul D.N.A. A negat acuzațiile aduse și a susținut că NU știe unde e află biserica din Chitila, locul unde ar fi luat cei 600.000 de euro.

olteanConform statutului, dacă va fi reținut preventiv, sau arestat la domiciliu,  Oltean NU mai poate deține funcția de co-președinte, pe perioada desfășurării urmăririi penale, până la probarea nevinovăției.  Oltean a fost audiat în dosarul în care este implicat și Mihai Rotaru, pentru o depăgunire de 109 milioane de lei.

 

 

 

 

 

crinutadumitrean_tnCrinuța Dumitrean a fost audiată și reținută în această seară. Bistrițeanca a fost numită la șefia ANRP la propunerea lui Oltean. Ea îşi va petrece noaptea în arest, iar mâine procurorii vor cere instanţei supreme arestarea sa preventivă.

crinutza 4Crinuța Dumitrean este însărcinată, lucru care ar putea afecta starea de sănătate a foste șefe a ANRP.

 

 

 

 

 

 

Comunicatul DNA

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de:

TEODORESCU CĂTĂLIN FLORIN, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), în prezent deputat în Parlamentul României, (trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză), pentru infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

OLTEAN IOAN, deputat în Parlamentul României la data faptelor și în prezent, pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și trafic de influență.

În ordonanța de efectuarea urmăririi penale se arată că există date și probe ce conturează următoarea stare de fapt:

La data de 17.06.2010, suspectul Teodorescu Cătălin Florin, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, prin exercitarea abuzivă a atribuțiunilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, a aprobat raportul de evaluare prin care un teren în suprafață de 61.857 mp situat în municipiul Pitești a fost evaluat la 108.932.000 lei, sumă acordată drept despăgubire unei persoane. Terenul a fost supraevaluat cu suma de 87.291.596 lei, ceea ce reprezintă prejudiciu în dauna bugetului de stat, și totodată a facilitat obținerea unor avantaje patrimoniale pentru persoana beneficiară a sumei de bani.
Suma plătită în acest dosar de despăgubire pentru un teren reprezintă un sfert din totalul despăgubirilor civile plătite de ANRP în tot cursul anului 2011.
Persoana beneficiară a sumei de 108.932.000 lei (aprox. 25 milioane euro) cumpărase drepturile litigioase de la o altă persoană cu câteva luni înainte de decizia comisiei ANRP, mai precis la data de 27.11.2009, cu suma de 750.000 euro. Persoana a vândut aceste drepturi după ce, timp de 8 ani nu reușise să obțină proprietățile revendicate, ceea ce condusese și la inițierea unui proces in instanță.
De asemenea, din probele administrate în cauză a rezultat că deputatul Oltean Ioan, care avea relații cointeresate cu cesionarul și cu președinta ANRP, și-a exercitat influența la aceasta din urmă pentru urgentarea și aprobarea despăgubirii în favoarea cesionarului. În schimb numitul cesionarul i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii.

Suspecților TEODORESCU CĂTĂLIN FLORIN și OLTEAN IOAN li s-au adus la cunoștință calitățile procesuale și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane”

Intervențiile lui Ioan Oltean pe lângă A.N.R.P au fost sesizate opiniei publice de Gigi Becali, încă de acum 3 ani. Un video care vorbește depre mafia din ANRP:

E cinstit să-i dai lui Oltean să facă vreo 400 – 500 de milioane să facă Oltean 400 de milioane? E cinstit… Cocoș să ia împreună ei… să ia un miliard de la Fondul Proprietatea? Aici e vorba de sute de milioane…  pentru că la un moment dat nu mai vrea procent 30 la sută, ia tot dosarul și ia sută la sută… E cinstit să facă cineva sute de milioane… să nu facă nimic în viața lui numai că a cumpărat voturi pe la Bistrița pe acolo… ” susținea Becali în 2012. (vezi video)

 
Caricatură

Ziar de Bistrita