Dacă situația epidemiologică o impune, internatul Colegiului Infoel Bistrița va fi transformat în spital COVID 2

 -  -  1190Autoritățile nu au renunțat la ideea de a utiliza internatul Colegiului Tehnic Infoel din Bistrița în cazul în care evoluția situației epidemiologice de la nivelul județului Bistrița-Năsăud va impune acest lucru. Potrivit prefectului Stelian Dolha, dacă se va ajunge în situația în care nu vor mai exista locuri la Spitalul Județean de Urgență Bistrița și la Spitalul Orășenesc Dr. George Trifon din Năsăud, pacienții pozitivi, dar asimptomatici ar putea fi duși în acestă locație.

Pe noua Lege a carantinei și izolării deblocăm paturile într-un timp destul de scurt. Putem să folosim paturile de la Năsăud pe spitale suport COVID 2 și suntem pregătiți cu internatul de la Infoel pentru a îl transforma, dacă este cazul, în spital COVID 2, adică pentru persoane care sunt pozitive, dar sunt asimptomatice. (…) Avem așadar alternativa internatului, care nu are din punct de vedere psihologic încărcătura unui spital. Sunt condiții bune, e refăcut, fiecare cameră are baie proprie. Sunt toate condițiile pentru a putea izola pacienții”, a declarat prefectul Stelian Dolha într-o emisiune de la AS-TV.

Aceasta nu este prima dată când prefectul vorbește despre utilizarea acestui internat în gestionarea situației epidemiologice. Această locație a mai fost luată în calcul și pentru carantinarea persoanelor suspecte de COVID-19, care urmau să fie testate, așa cum Ziar de Bistrița a relatat AICI. Dacă până acum situația nu a impus acest lucru, în viitor se are în vedere din nou această locație, însă aici ar putea fi internate persoanele pozitive, dar asimptomatice.

În emisiunea de la AS-TV, prefectul a explicat și că termenii de carantină și izolare s-au schimbat după noua Lege a carantinei și izolării.

”Vorbim de carantină pentru persoanele care vin din zona galbenă, pe care o să le carantinăm la fel ca înainte și am găsit deja spații de carantinare. O să recurgem din nou la acele hoteluri/moteluri. Banii o să vină de la ministerul Sănătății. (…) Pentru izolare vorbim deja de pacienți infectați, în cazul cărora există deja un test pozitiv”, a mai declarat prefectul.

0 notes
315 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *