Dacă vreți să aflați povestea aerodromurilor militare de la Budac și Mociar, mergeți vineri la Muzeu!

 -  -  1142


 

 

Vineri, 15 noiembrie, de la ora 17:00, la Muzeul din Bistrița, are loc vernisajul expoziției „AVIOANE ŞI AVIATORI ÎN NORD-ESTUL TRANSILVANIEI”, eveniment cultural realizat de Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud în colaborare cu asociaţiile „Prospectorii Istoriei” şi „Exploratorii Transilvaniei”.

Prin intermediul expoziţiei, organizatorii propun publicului interesat abordarea unui subiect fascinant, dar care din lipsă de informaţii a fost foarte puţin abordat pentru zona situată în nord-estul Transilvaniei.

”În cadrul expoziției se prezintă evenimente petrecute în timpul celui de-al Doilea Război Mondial: povestea aerodromurilor militare de la Budac și Mociar, destinele unor aviatori de diverse naționalități și locurile identificate ale unor avioane prăbușite”, spune managerul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, Alexandru Gavrilaș.

Expoziția este completată cu o gamă variată de machete istorice reprezentând principalele tipuri de avioane care au zburat în această parte a Transilvaniei acum 75 de ani.

0 notes
267 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *