Daniel Suciu: ”24 din cei 28 de prefecți au fost numiți ilegal de Guvernul Orban!” Care e situația prefectului de Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha?

 -  -  1342


Guvernulul Orban ar fi numit ilegal 24 de prefecţi din cei 28 numiți în funcții, susține deputatul PSD Daniel Suciu, care a anunțat că a atras atenția Guvernului să revină asupra acestor numiri, în caz contrar urmând să fie atacate în contencios-administrativ.

Din cei 28 de prefecţi care au fost numiţi aşa, noaptea ca hoţii, mulţi dintre ei, 24, au fost numiţi, din punctul nostru de vedere, ilegal. Ca un element de noutate, să ştiţi că cel puţin un aviz se dădea acolo, pe loc, de la Guvern, de pe un calculator aflat în sala unde se ţine şedinţa de guvern. Mulţi dintre ei nu puteau ocupa această funcţie, conform legii”, a declarat Suciu, completând că în aceste cazuri, cei care au fost înlocuiţi din funcţie au depus o plângere prealabilă la Guvern. ”Le-am atras atenţia să revină asupra acestor numiri, în caz contrar vom ataca în contencios-administrativ, adică atacă cei care au făcut plângerea prealabilă, cei interesaţi. Eu vă spun că există riscul major ca instanţa de judecată să zică: ‘înapoi, băieţi, că nu e prea bine ce aţi făcut’. 24 din cei 28“, a precizat Daniel Suciu.

În ceea ce privește județul Bistrița-Năsăud, Suciu a completat: ”Există o interpretare a Codului Administrativ care spune următorul lucru: unui parlamentar sau unui fost deputat care a avut un mandat complet, i se echivalează această calitate cu calitatea de a fi absolvit cursul de înalți funcționari publici, deci cu un mandat de deputat se consideră că au absolvit cursul. Ceea ce i se aplică domnului Stelian Dolha. Doar că atunci, dacă acest lucru însemna că putea să ocupe funcția de prefect, îl întreb pe domnul Dolha de ce a mai fost nevoit să se angajeze la grupul senatorial al PNL. Evident, fără concurs. Poziția de funcționar public parlamentar nu este asimilată poziției de funcționar public. Un funcționar public dă concurs, dă examen. Deci oarecum domnul Dolha este detașat, dar cu un mare semn de întrebare, de la grupul senatorial al PNL pe funcția de prefect al județului Bistrița-Năsăud”.

 

0 notes
467 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *