Daniel Suciu: ”Am o veste proastă. În bugetul pe anul 2020 nu au fost prinși bani pentru Autostrada Nordului”

 -  -  11416


Deputatul PSD Daniel Suciu a anunțat luni, într-o conferință de presă, că în bugetul de stat pe anul 2020 nu au fost prevăzuți bani pentru întocmirea studiului de fezabilitate aferent Autostrăzii Nordului, proiect care ar fi dus și la dezvoltarea infrastructurii rutiere a județului Bistrița-Năsăud. Însă, deși această veste a fost catalogată de către deputatul social democrat drept o veste proastă, Daniel Suciu a anunțat că are și câteva vești bune la finalul acestui an, majoritatea fiind legate de câteva proiecte referitoare la județul Bistrița-Năsăud.   

”Din păcate, ceea ce ne-am dorit și ceea ce și alți politicieni din județul Bistrița-Năsăud au anunțat și au și demarat foarte multe operațiuni de imagine – Autostrada Nordului – nu s-a întâmplat. În bugetul pe anul 2020 nu au fost prinși bani pentru studiul de fezabilitate. Nu întâmplător, acum două săptămâni, le solicitam colegilor de la putere din Bistrița-Năsăud să le spună cetățenilor care sunt obiectivele punctuale pentru care ei și partidul lor se vor zbate astfel încât să fie prinse la finanțare. Primul test l-au căzut, nu există finanțare pentru studiul de fezabilitate al Autostrăzii Nordului, astfel încât probabil vor mai trece niște ani până acest obiectiv va fi implementat, deși au toate pârghiile, adică sunt la guvernare, au vorbit despre Autostrada Nordului și ei. Eu ceea ce vă pot spune și vă pot garanta este că dacă guvernul în luna decembrie a anului 2019 era un guvern din care făceam parte, erau bani pentru studiul de fezabilitate al Autostrăzii Nordului”, a declarat Daniel Suciu.

Totuși, Daniel Suciu a dat și câteva vești bune locuitorilor județului Bistrița-Năsăud.

”Fix astăzi am primit vestea că este pregătit pentru a fi semnat contractul  pentru baza sportivă de la Sângeorz-Băi, acea bază sportivă foarte frumoasă care sper că va purta numele lui Gabi Balint. Așadar, contractul este gata de a fi semnat. Compania Națională de Investiții a terminat această operațiune și a transmis contractul astfel încât să se demareze lucrarea. De asemenea, m-am zbătut ca și Liceul Teoretic Solomon Haliță din Sângeorz-Băi să aibă aceeași soartă bună ca și Colegiul Național Liviu Rebreanu și acum pot anunța că studiul de fezabilitate pentru care am realizat licitație cât am fost ministru a fost finalizat, documentul este depus la Compania Națională de Investiții astfel încât în luna ianuarie să poată să fie aprobați indicatorii și scoasă la licitație investiția privind reabilitarea și modernizarea liceului. De asemenea, Colegiul Național Liviu Rebreanu are o firmă care până la data de 8 ianuarie trebuie să depună o serie de documente și contractul să fie semnat și astfel încât și Colegiul Național Liviu Rebreanu, unul dintre obiectivele mele majore, să îl vedem din primăvară cu schele și cu lucrări așa cum merită”, a mai spus Daniel Suciu.

Despre anul 2019, deputatul Daniel Suciu a spus că a fost ”cel mai intens” din întreaga sa carieră, un an” cu multe provocări”.

”2019 pot să spun că a fost cel mai intens din toată cariera mea profesională. Am avut un an plin de provocări, un an în care cred că am mers, am citit, am studiat, am văzut mai multe lucruri decât am văzut în toată cariera mea de până acum și nu pot decât să fie împăcat și bucuros cu tot ceea ce am reușit să fac în 2019. Dacă e să mă refer la câteva lucruri punctuale, vreau să spun că”, a mai completat Suciu.

În încheiere, deputatul Daniel Suciu a mai adăugat că, în opinia sa, ”guvernarea locală și națională PSD pentru județul Bistrița-Năsăud a însemnat foarte multe lucruri bune”Ne asumăm și noi greșelile care ni se impută, poate pe bună dreptate unele, altele poate pe mai puțină bună dreptate, dar întotdeauna oamenii au dreptate atunci când își fac alegerile. Într-adevăr, în 2020 vom fi în opoziție, să stea liniștiți cei de la PNL că știm să facem opoziție, poate ne era și dor puțin, și vom sancționa orice fel de derapaj al celor de la putere, așa cum au făcut-o și ei atâta timp cât au fost în opoziție și noi la putere”, a mai transmis Daniel Suciu.

Totodată, și senatorul Ioan Deneș este de părere că anul 2019 a fost unul benefic atțt pentru locuitorii județului Bistrița-Năsăud, cât și pentru cei ai întregii țări.

Cred că pentru cetățenii județului Bistrița-Năsăud și pentru majoritatea cetățenilor din România, anul 2019 a fost un an benefic, un an în care le-au crescut veniturile, pensiile și au avut parte de o infrastructură mai bună din toate punctele de vedere. În 2020, în calitate de parlamentari ai unui partid de opoziție, vom fi foarte atenți la modul în care se va administra această țară la nivel national și vom sancționa întotdeauna derapajele privind buna administrare a acestei țări. Pentru că suntem un partid de stânga, vom reacționa drastic și prompt atunci când guvernul de dreapta PNL va încerca să taie sau să înghețe creșeterea salariilor și pensiilor pentru că un guvern trebuie să administreze în așa fel bugetul țării încât de acest buget să beneficieze toți cetățenii țării”, a declarat social democratul Ioan Deneș.

Ioan Deneș a mai adăugat că, în opinia sa, creșterea pensiilor este un lucru pe care cetățenii țării îl așteaptă. ”Mă gândesc la cei cu pensile minime de 700 de lei. Noi aveam în vedere să le creștem pensia cu 10 la sută, lucru care din câte înțeleg nu se va mai întâmpla. Sperăm ca în anul 2020 să beneficieze salariații și pensionarii din România de creșterile de care au beneficiat în ultimii 3 ani de zile”, a mai spus Ioan Deneș.

1 notes
541 views
bookmark icon

One thought on “Daniel Suciu: ”Am o veste proastă. În bugetul pe anul 2020 nu au fost prinși bani pentru Autostrada Nordului”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *