Daniel Suciu (PSD): ”Acordarea voucherelor de vacanță și în mediul privat ar putea însemna o gură de oxigen pentru turismul din România”

 -  -  11116


Deputatul Daniel Suciu a anunțat că PSD susține inițiativa sa legislativă care vizează acordarea unor vouchere de vacanță și în sectorul privat, aceasta urmând să fie depusă în Parlament. Suciu este de părere că acordarea unor astfel de vouchere ar reprezenta ”o gură de oxigen” pentru turismul din România.

Spuneam că intenționez să depun un proiect de lege pentru alocarea voucherelor de vacanță și în sectorul privat. Săptămâna trecută, proiectul meu a fost discutat în Biroul Permanent Național al Partidului Social Democrat. Am susținerea partidului pentru a depune acest proiect de lege”, a declarat deputatul Daniel Suciu într-o conferință de presă.

Parlamentarul a ținut să precizeze că acest proiect de lege este unul benefic, inclusiv pentru județul Bistrița-Năsăud.

Practic, dăm posibilitatea agenților economici privați să acorde vouchere de vacanță propriilor angajați, cu reducerea impozitului pe venit cu contravaloarea voucherelor de vacanță pe care le acordă. Cred că introducerea, acum doi ani, a acestor vouchere de vacanță pentru sectorul bugetar a salvat industria turismului în România. Având în vedere tot contextul complicat generat de pandemia de COVID-19, cred că acordarea voucherelor de vacanță, începând cu 1 ianuarie, atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat, poate constitui o gură de oxigen pentru toată industria. Conform tuturor studiilor, la fiecare 63.000 de lei cheltuiți prin vouchere de vacanță se păstrează sau se înființează un loc de muncă în această industrie. Peste 40 la sută din angajatorii din turism și-au scos din zona gri în zona fiscalizată afacerile, ceea ce a adus un plus la bugetul de stat. Cred că în acest fel statul are numai de câștigat”, a explicat Suciu.

Din aceste motive, deputatul Daniel Suciu face apel și la colegii săi din Parlament, inclusiv la ceilalți parlamentari de Bistrița-Năsăud, să susțină acest proiect.

1 notes
241 views
bookmark icon

One thought on “Daniel Suciu (PSD): ”Acordarea voucherelor de vacanță și în mediul privat ar putea însemna o gură de oxigen pentru turismul din România”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *