Daniel Suciu (PSD): ”Bugetul alocat anul acesta județului Bistrița-Năsăud arată puțin mai bine decât cel de anul trecut”

 -  -  1945


Deputatul PSD Daniel Suciu a afirmat că a analizat în linii mari proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021. După o primă analiză, Suciu afirmă că sumele alocate județului Bistrița-Năsăud arată ceva mai bine decât cele de anul trecut, dar precizează că așteaptă să vadă care sunt investiții pe care actuala guvernare le va susține în județ.

Vom studia în detaliu sumele alocate județului Bistrița-Năsăud. Ca o primă constatare, aș putea spune că e puțin mai bine decât în 2020, dar bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud este mai mic cu 6 milioane decât cel din 2019, când noi eram la guvernare și eram atacați că nu susținem dezvoltarea județului”, a declarat Daniel Suciu într-o conferință de presă.

Sursa citată a ținut să precizeze că, în timpul guvernării PSD, comunitățile locale din Bistrița-Năsăud au beneficiat de investiții în valoare de aproximativ un miliard de lei.

Aduc aminte performanța ciumei roșii în județul Bistrița-Năsăud. Am analizat cele două programe guvernamentale care s-au derulat în județul Bistrița-Năsăud – PNDL 1 și PNDL 2, care au însemnat aproape un miliard de lei, investiții directe în comunitățile din județul Bistrița-Năsăud, bani care au ajuns în absolut toate unitățile administrativ-teritoriale. (…) Mi-am adus aminte și de ultimele două rectificări bugetare pe care cei de la PNL le-au făcut și cu referire la județul Bistrița-Năsăud. Comunele și UAT-urile conduse de primari PSD au primit extrem de puțini bani, în timp ce cele ale PNL au primit mult mai mulți”, a mai spus Suciu.

Fostul ministru al Dezvoltării și Administrației Publice a subliniat că, în timpul guvernării PSD, comunitățile conduse de primari PNL nu au avut de suferit.

”Vă dau doar câteva exemple de comune conduse de PNL și ‘pedepsite’ când PSD era la guvernare. Este și cazul comunei Chiochiș, care a beneficiat de 6 proiecte de la ciuma roșie, în valoare de peste 10 milioane de lei – reabilitări de școli, grădinițe și altele”, a mai completat sursa citată.

În aceste condiții, Daniel Suciu a lansat un apel la politicienii actualei puteri, cărora le-a solicitat să facă publice investițiile pe care le pregătesc pentru județul Bistrița-Năsăud.

”Îmi aduc aminte de promisiunile făcute de PNL, că vor veni și vor conduce această țară și că vor face foarte multe lucruri bune pentru județul Bistrița-Năsăud. (…) Lansez provocarea domnului Ioan Turc, domnului Robert Sighiartău, doamnei Diana Morar și domnului Ovidiu Florean, care sunt parlamentari și reprezentanți ai partidului aflat la guvernare, să facă public tot ceea ce vor ei să facă în actualul mandat pentru județul Bistrița-Năsăud, dacă se poate și aplicat pe cele 62 de unități administrativ-teritoriale, plus proiectele Consiliului Județean”, a mai spus Suciu.

În ceea ce privește proiectul Legii bugetului de stat pe 2021, Daniel Suciu a criticat modul în care a fost construit bugetul național, acuzând PNL că una a spus în campania electorală și alta a făcut.

Dacă tot își doreau ca românii să știe, de ce nu le-au spus în campaniile electorale de anul trecut că transportul nu va mai fi gratuit pentru studenți. De asemenea, nu le-au spus pensionarilor că pensiile vor fi înghețate, iar legea în vigoare va fi pusă abia în anul 2023, nu în 2021 și nici măcar în 2022, ci în 2023. De ce nu li s-au spus românilor că voucherele de vacanță le vor fi tăiate sau că se va umbla la sporuri. Dacă tot își doreau ca românii să știe, de ce nu le-au spus acest lucru”, a adăugat deputatul.

1 notes
70 views
bookmark icon

One thought on “Daniel Suciu (PSD): ”Bugetul alocat anul acesta județului Bistrița-Năsăud arată puțin mai bine decât cel de anul trecut”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *