Daniel Suciu se vrea primar “de Hebe”! Vezi ce legi a făcut în Parlament fostul jurnalist, promovat de Radu Moldovan!

Daniel Suciu este candidatul de primar pentru Sângeorz-Băi, aruncat în luptă de PSD-iști ca variantă finală! În 2012, Daniel Suciu a ajuns Parlamentar de Beclean – colegiul de casă al PSD. A intrat în politică sub bagheta lui Moldovan, care din ziarist la Mesagerul l-a promovat director la Prefectură, după care a intrat pe listele PSD la Consiliul Județean. A fost purtător de cuvânt al PSD și șeful organizației de tineret a partidului.

Activitate profesională: 2004 – 2016:

kljurnalist, şef department politic, Mesagerul de Bistriţa-Năsăud, 2006-2007: corespondent Evenimentul Zilei, ian. 2007 – sept 2007: director Cancelaria Prefectului; 2007 – consilier parlamentar,

Activitate politică:  

2008 – 2012: consilier judetean (PSD), lider de grup;
2009 – prezent: purtător de cuvânt PSD Bistriţa-Năsăud,
2010: preşedinte TSD Bistriţa-Năsăud, 2010: vicepreşedinte PSD
2012 – deputat P.S.D,
– secretar Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic (din feb. 2014)
– membru Comisia pentru muncă şi protecţie socială  (până în feb. 2014)
2016 – candidat de primar la Sângeorz-Băi.

Studii: Master în management politic; Licenţiat în Ştiinţe politice, absolvent al liceului Andrei Muresanu, bilingv română-franceză;

 

Suciu – mobil și flori la babe

 

g88Daniel Suciu s-a făcut remarcat prin acțiunile din mediul  rural: și-a cumpărat un microbus transformat în birou-mobil pentru a ține contactul cu votanții. Garoafele oferite pensionarelor sunt intens-mediatizate pe pagina de facebook a deputatului PSD.

Departe de a fi o voce în PSD, Daniel Suciu a avut conferințe de presă adaptate vremurilor: a atacat regimul Băsescu, după aceea a lăudat realizările PSD-ului,  a luptat în declarații cu Dolha, acum este folosit ca de deschizător de drumuri pentru tinerii ce vor funcții politice în viitoarele alegeri. Cu siguranță își va profila discursul către Sângeorz-Băi, în viitoarele conferințe.

 

Suciu a vrut  lege pentru centura de Sud a lui Crețu. Varianta “Dani Suciu” a fost respinsă de 99% din deputați!

 

Daniel Suciu a propus modificarea unui alineat la Ordonanța de Urgență nr. 43/1997, care ar fi favorizat realizarea unei posibile centuri de Sud în intravilanul orașului. În ordonanță se prevede că…  pentru decongestionarea traficului în localități, protecția mediului  și sporirea siguranței circulației pe rețeaua de drumuri expres și drumuri naționale, europene se realizează variante ocolitoare situate în afara intravilanului localităților, pe baza studiior de trafic.

o9Ce zice Suciu: foarte multe localități au intravilanul extins și în condițiile reglementării actuale din ordonanță astfel de variante ocolitoare sunt, fie în imposibilitatea de a fi realizate, fie NU sunt fezabile. Această modificare ar fi în scopul armonizării prevederilor  ordonanței și  posibilității construirii de variante ocolitoare.

Șmecheria:

Daniel Suciu și cei 3 inițiatori au vrut să introducă sintagma “de regulă” și variantele ocolitoare să fie situate de regulă în afara intravilanului localităților. Șmecheria NU a ținut și legea Suciu a fost respinsă cu o majoritate zdrobitoareProiectul pro-centură a fost respins de către Camera Deputatilor (pentru respingere): pentru= 297, contra= 4, abtineri= 1, nu au votat= 1.

 

Interpelările lui Suciu, către țară: despre cerșetori, turismul de basm al județului, salarii nesimțite pt primari, mici și bere de campanie

Deputatul Daniel Suciu a avut mai multe luări de cuvânt de la Tribuna Parlamentului, pe diverse teme și mai multe inițiative legislative alături de colegii parlamentari. Majoritatea au fost doar acțiuni populiste, fără efect imediat și fără soluții concrete!

 

Despre cerșetorie

costan3… în Bistriţa, în luna octombrie a anului trecut, au fost identificaţi 399 de cerşetori, dintre care 17 erau minori…. trebuie să ne mobilizăm pentru a-i proteja de pericolele la care se supun pe ei, dar şi pe restul cetăţenilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre pădurile patriei

 

d32În timp ce noi vorbim, pădurea românească nu este protejată de un Cod silvic în vigoare, echitabil şi care să conducă într-adevăr la acea stopare a “mafiei lemnului” pe care toţi o dorim. – interpelare pe Codul Silvic.

 

 

 

 

Despre partidul de aur și super-realizările PSD-ului

 

h8Sondajele efectuate la începutul acestui an arată faptul că mai mult de jumătate dintre români sunt mulţumiţi de actualul nivel de trai, iar 42% dintre cei chestionaţi susţin că economia României s-a îmbunătăţit vizibil în timpul actualei guvernări, prin comparaţie cu guvernările anterioare.

 

 

 

 

Salarii “nesimțite” pentru primari

Despre salariile primarilor, Suciu declara, de la pupitrul Camerei Deputaților :

k9“… salut iniţiativa de mărire a veniturilor acestei categorii şi consider că este o măsură fundamental necesară”

“Aceşti oameni care au trăit toate regimurile politice, schimbările şi greutăţile, au răspuns în faţa oamenilor şi au dat dovadă de cinste şi demnitate timp de 20 de ani, nu pot fi batjocoriţi şi umiliţi, acum, când ies la pensie…. salut iniţiativa de mărire a veniturilor acestei categorii şi consider că este o măsură fundamental necesară.”

 

 

 

NU mici, NU bere în campanii

Legea electorală este susținută de Daniel Suciu!

g99“Asistăm la un moment istoric în care s-a marcat sfârşitul perioadei în care activiştii şi voluntarii de partid mergeau cu pungile de cadouri pe uliţe la sat şi sfârşitul organizării grătarelor în aer liber care aveau rolul făţiş de a influenţa preferinţele politice ale electoratului.”

 

 

 

 

 

Turismul de basm e promovat de la Tribuna Parlamentului! Milioane peste milioane de euro vor curge cândva peste județ! Așa zice Suciu!

 

g990“De asemenea, din noul exerciţiu bugetar european Consiliul Judeţean îşi propune să mărească ponderea fondurilor europene atrase în judeţ, iar la capitolul dezvoltarea turismului se urmăreşte contractarea unor investiţii de peste 17 milioane de euro pentru dezvoltarea domeniului schiabil “Gura Plaiului” din Munţii Călimani, pentru Centrul Judeţean pentru Turism de Aventură şi Sporturi Extreme suma de 400.000 de euro, 20 de milioane de euro pentru dezvoltarea zonei turistice de la poalele Munţilor Rodnei, pentru dezvoltarea zonei Colibiţa suma de 45 de milioane de euro, dar şi alte proiecte de mare anvergură sunt adăugate în schemă şi vor fi propuse pentru investiţii.”

 

 

Despre Primăria Sângeorz -Băi

g22Nu mi-e nici greu, nici ușor să scriu aceste rânduri. In această seară am luat o decizie care cu siguranță îmi va schimba radical viața. Da, candidez de primar în orașul obârșiei mele, la Sângeorz Băi. Am luat această decizie cu greutate, dar sunt hotărât sa transform acest oraș în ceea ce a fost odată și merita să fie pe viitor.

Îi aștept alături de mine pe toți cei care cred ca experiența, bunele intenții si entuziasmul meu pot schimba in bine un oraș care astăzi pare resemnat. Nu voi vorbi de contracandidatii mei, nu acesta este rolul unui om care vrea sa construiască. Deși această decizie poate sa îi surprindă pe mulți, îi asigur că renunț fără rezerve si regret la statutul de deputat pentru a fi alături de oamenii din acest oraș. Merita sa fac acest lucru si o voi face cu tot sufletul. Deci, am auzit chemarea… pe 5 Iunie chiar ne vedem acasa. Voie bună!

 

 

 Ce zice mentorul Moldovan:

 

g09 Mă bucur tare mult să văd un tânăr care în urmă cu 8 ani a venit alături de mine în politică, a demonstrat astăzi că este un politician de talie și un om care nu a uitat de unde a plecat! Sunt mândru de tine Daniel, sunt mândru de ce am construit împreună și vreau să te asigur că la fel cum am făcut până acum, voi fi necondiționat alături de tine și de ideile tale!

Oamenii din Sângeorz-Băi așteaptă un suflu nou! Sunt convins că tu ești acel om cu suflet, entuziasm și putere de muncă, care va face din Sângeorz-Băi un loc în care să îți fie drag să locuiești! Mult succes Daniel Suciu! Te admir pentru curajul și determinarea cu care ai intrat în această provocare și sunt convins că ești omul care poate schimba fața orașului Sângeorz-Băi!

Activitatea parlamentară în cifre:

Întrebari şi interpelari: 12
Luări de cuvânt: 59
Declaraţii politice: 54 (din care 52 consemnate conform materialului depus la secretariatul de sedinţă).
Propuneri legislative initiate: 69, din care 12 promulgate legi.
Întrebari şi interpelari:  12.

kp

klp

pp

9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cel mai probabil, Daniel Suciu va lupta pentru Primăria Sg. Băi cu Traian Ogâgău, candidat desemnat de liberali. Rămâne de văzut cum va aborda Daniel Suciu bătălia electorală, el fiind un apropiat al actualului primar Venig și totodată cel care l-a susținut intens în campaniile de până acum.

 

 
Comentarii

 • Crăciun Silivan

  D-le Cosmin Botezat, vă rog să citiți.
  Legea Nr.198 din 09.07.2015
  privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 7/2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor
  Articolul 37
  (1) Pentru descongestionarea traficului în localităţi, protecţia mediului şi sporirea siguranţei circulaţiei pe reţeaua de drumuri expres, drumuri internaţionale «E» şi drumuri naţionale se realizează variante ocolitoare, situate, de regulă, în afara intravilanului localităţilor, pe baza studiilor de trafic.
  Cu respect.
Caricatură

Ziar de Bistrita