Daniel Suciu și Bogdan Ivan îi atacă din nou pe liberali: ”Dacă noi am putut, voi de ce nu puteți? Sunteți o catastrofă!”

 -  -  1019


Deputații PSD Daniel Suciu și Bogdan Ivan susțin că, în ultimul an și jumătate, de când la guvernare se află Partidul Național Liberal, în județul Bistrița-Năsăud nu s-a făcut nimic. Social democrații le cer liberalilor să iasă public și să prezinte investițiile pe care le propun pentru județ.

”Reprezentanții Partidului Național Liberal se află la guvernare din 2019, adică au deja un an și jumătate bun. Îmi aduc aminte că noi, și mă refer la mine, la Bogdan Ivan, la Doina Pană, la Ioan Deneș, la Cristian Niculae, am fost făcuți oamenii lui Dragnea, oamenii lui Dăncilă, oamenii PSD-ului, ciuma roșie, dar, în tot acest timp, în acest județ s-au întâmplat niște lucruri. Acum mă uit să văd ce s-a întâmplat în județ în ultimul an și jumătate. Și vreau să le iau pe rând pentru că memoria ne ajută. În campania electorală pentru alegerile parlamentare, domnul Robert Sighiartău a mers la fiecare primar PSD din județ, fluturând spectrul de a fi ministru și lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții. (…) Dar Robert Sighiartău i-a mințit cu nonșalanță pe toți primarii din acest județ și astăzi se face că plouă. (…) Îi întreb pe dragii noștri colegi ai PNL, care au dat secretarul general al partidului, care au primar de municipiu cu relații foarte bune, ce au făcut în acest an și jumătate? Când au de gând să iasă din logica am analizat, analizăm, PSD-iștii au fost răi. Când ies din logica o să facem. Îi întreb pe domnul Turc: domnule primar, îți place cum arată orașul Bistrița? Parcă ți-ai luat model pe Boc și pe Bolojan și ai sfârșit, domnule Turc, cu toată șleahta de consilieri și cu toți arhanghelii dreptei, prin a o lua model pe Clotilde și pe Nicușor. În Bistrița și în București, căpușele sunt la ele acasă și iarba este de un metru. Și pentru asta tot PSD e de vină? Și pentru asta Crețu este de vină? (…) Am o veste proastă pentru bistrițeni, cred că va trebui să luăm noi coasa și să cosim printre blocuri și pe la intersecții, pentru că nu se va reuși încheierea acelui contract. Dacă se va depune o contestație, ne va prinde luna august cu iarba necosită. Va trebui să cosim noi, pentru că acești competenți de la Primăria Bistrița s-au trezit în luna iunie că e trecută primăvara și a crescut iarba. Și pentru asta aveți răspunsuri sofisticate, căutați piatra filozofală? Și pentru asta alții sunt de vină? Nu! Voi sunteți de vină! Voi ați venit la guvernare, atât în plan național, cât și județean, pentru că ați spus că sunteți mai buni decât noi. Nu sunteți mai buni! Sunteți o catastrofă, începând cu Turc, cu Dolha și cu Sighiartău. Un zero barat este cartea voastră de vizită pentru județul Bistrița-Năsăud”, a spus deputatul Daniel Suciu într-o conferință de presă.

Parlamentarul PSD a vorbit și despre o serie de investiții care s-au realizat în județ în timpul guvernării PSD, precizând că are așteptări ca și liberalii să facă ceva pentru acest județ.

Dacă noi am putut, așa răi cum am fost, să ne batem pentru județul Bistrița-Năsăud – un județ de categoria a IV-a -, voi de ce nu puteți? Domnule Robert Sighiartău, domnule Turc, ați făcut ping-pong cu drumul expres. Ba e în PNRR, ba nu e, ba l-ați băgat, ba l-ați scos, sfârșind în final pe rezervă. Dacă asta este performanța voastră, atunci trebuie să fiți trecuți și voi în rezervă. (…) Sunteți o catastrofă”, a adăugat Suciu.

La rândul său, și deputatul Bogdan Ivan a vorbit despre drumul expres Bistrița-Dej care figurează în PNRR pe lista cu proiecte de rezervă, fiind prevăzut pe poziția a 16-a din 27.

Am urmărit cu mare atenție modul în care arată noul PNRR, anexele, cadrul general al acestui plan și am găsit abia la poziția 16 drumul expres Bistrița-Dej, care era promis cu surle și trâmbițe de numărul doi în PNL – domnul Robert Sighiartău. (…) Mă revoltă foarte tare acest subiect. Mă revoltă foarte tare faptul că în campania electorală găseam pe toate site-urile, pe toate bannerele că Autostrada Nordului este prioritatea domniei sale, că drumul expres Bistrița – Bej – Cluj este prioritatea sa, dar se pare că a reușit să facă un mare nimic. Așa că îl felicit pe Robert Sighiartău pentru acest mare nimic!”, a spus Ivan.

Totodată, deputatul Bogdan Ivan susține că în noul PNRR nu au fost prevăzute proiecte concrete pentru tineret.

”Analizând PNRR au găsit zero alocări concrete pentru tineri. Niciun program de tineret concret, niciun program de finanțare pentru elevi, pentru cei care se află în situație de abandon școlar, pentru tinerii care vor să se integreze pe piața forței de muncă, pentru corelarea ofertei educaționale cu nevoile pieței de muncă, nimic. Am găsit proiecte de analiză, hârtii în mare parte, în valoare de 2 milioane euro, bani care o să ajungă în buzunarele unor ONG. (…) Cred că e revoltător ca în noul PNRR, care ar trebui să fie o șansă pentru dezvoltarea unei noi generații, să găsim fabuloasa sumă de zero euro destinată proiectelor pentru tineri, elevi și familii”, a mai completat Ivan.

0 notes
144 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *