Daniel Suciu și Doina Pană, ATAC dur la adresa deputatului Cristina Iurișniți. ”Într-un an și jumătate a cheltuit aproape 80.000 de lei doar pe deplasări externe”

Revoltat peste măsură de faptul că în spațiul public au început să circule informații potrivit cărora parlamentarii PSD Daniel Suciu și Doina Pană s-ar număra printre votanții modificării codului de procedură penală, social democratul Daniel Suciu a ripostat.

Acesta a comentat informațiile publicate pe o rețea de socializare a Uniunii Salvați România filiala Bistrița-Năsăud, deputatul Cristina Iurișniți fiind atacată în declarația social democratului.

”De parcă nu a fost suficient că fac cel mai mare circ posibil în Parlament, arătând semne obscene (Ghinea), dormind (Goțiu), transformând sala de plen în videochat (Chichirău), mâncând din coșul de gunoi și postând-o ca pe o victorie, comportament decent cu fluiere, vuvuzele și huiduieli, arătând fundul tuturor (toți deputații USR), acum au ajuns să mintă ordinar. Useriștii au primit ordin pe unitate să se folosească abject de victimele infracțiunii de viol și să mintă că acestea vor fi obligate să se confrunte cu agresorii. O minciună evidentă, dar nu contează. Ei au treaba lor. Ură propagată peste tot, cu minciuni peste minciuni” a precizat Suciu.

Deputatul bistrițean a mai completat: ”și dacă doamna Cristina Iurișniți tot se delectează cu injuriile adresate nouă pe pagina de FB a USR Bistrița-Năsăud, ca o intelectuală veritabilă, poate le spune celor de acasă cât de grijulie este domnia sa cu banul public, cu interesul public când într-un an și jumătate a cheltuit aproape 80.000 de lei doar pe deplasări externe. Adica 800 de milioane lei vechi, să ne înțelegem. Haideți doamna profesoară, huliți Parlamentul, dar cheltuiti-i banii cu lejeritate. C’est la vie, c’est la guerre. #safitiipocritipanalacapat”.

În plus, și deputatul Doina Pană a ales să își exprime punctul de vedere față de afirmațiile susținute de reprezentanți ai USR B-N. ”Înainte de-a fi om politic trebuie să fii om! Mai mult, când înainte de-a fi parlamentar ai fost profesor și, implicit, le-ai vorbit elevilor tăi despre valori umane iar acum singura ta armă în lupta politică este denigrarea prin minciună și manipularea, ai atins nivelul de <>! Continuați-vă plimbările pe banii Parlamentului, d-na deputat Iurișniți, sunt și banii bistrițenilor! Și-ntre două deplasări, mai spuneți niște minciuni despre colegii din opoziție! 800 de milioane pentru plimbările dumneavoastră, ]ntr-un an și jum[tate! Eu în 5 ani și jumătate n-am cheltuit nici măcar un leu pentru deplasări. Din respect pentru aceeași bistrițeni!” a spus Doina Pană.
Comentarii

 • Alexandru Daraban

  VĂ MAI ADUCEŢI AMINTE D-LE DEPUTAT SUCIU? CÂND AVEAŢI DREPTATE, ATUNCI SAU ACUMA? CĂ DOAR AŢI AJUNS DEPUTAT!

  Obrazul de parlamentar cu cheltuiala se tine

  Proiectul de buget al Camerei Deputatilor pentru anul 2007, aprobat luni de Biroul Permanent, prevede alocarea sumei de 2.091.000 lei pentru prime de vacanta si a sumei de 1.000.000 de lei pentru tichete de masa. Aceste capitole nu au existat în bugetul deputatilor pentru anul 2006. În proiectul de buget pentru anul viitor se înregistreaza însa o scadere a sumelor alocate fondului de premii, de la 7.070.000 lei în 2006 la 4.593.000 lei în 2007.

  Proiectul de buget al Camerei Deputatilor pentru anul 2007 prevede o dublare a fondurilor destinate deplasarilor în tara si strainatate, de la 17.162 lei în 2006, la 34.112 lei.

  Potrivit proiectului de buget, deputatii vor avea la dispozitie suma de 30.040 lei pentru deplasari interne, detasari si transferari (fata de 13.556 lei în 2006) si, respectiv, 4072 lei pentru deplasari în strainatate (fata de 3606 lei, în acest an).

  Pentru protocol si reprezentare, deputatii vor putea cheltui în 2007 suma de 3005 lei. Primele de asigurare non-viata ale alesilor vor înregistra o scadere în 2007, de la 500 de lei în 2006, la 320 de lei.

  La capitolul achizitii masini, echipamente si mijloace de transport, fondurile propuse pentru anul viitor înregistreaza o dublare fata de cuantumul prevazut pentru acest an, respectiv de la 1464 de lei la 3000 de lei.

  Mobilierul, aparatura birotica si alte active corporale prevazute în bugetul Camerei Deputatilor se ridica la suma de 8000 de lei (fata de numai 1273 de lei în 2006).

  Bugetul pe anul 2006 al Camerei Deputatilor include la capitolul alte cheltuieli de investiti suma de 1 milion de euro (3.750.000 lei), din care vor fi achizitionate diferite dotari si echipamente.

  Secretarul Biroului Permanent, Dan Radu Rusanu, a declarat, luni, ca la acest capitol sunt incluse un sistem de transport pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii, dotarile folosite în timpul Sommet-ului Francofoniei, care vor intra în dotarea Camerei Deputatilor, precum si “up-grade copiator” si “terminal Info Kiosk pentru informare cetateni”.

  El a explicat ca sumele alocate provin din redistribuirea sumelor prevazute la capitolul “Mobilier” si “Sistem pentru testarea si verificarea canalelor de fibra optica”. Proiectul de buget a fost aprobat de Biroul Permanent si urmeaza a fi supus dezbaterii Comisiei de buget-finante si apoi votului final în plenul Camerei Deputatilor.

  Deputatul Ioan Aurel Rus, presedintele filialei judetene PRM, considera indreptatita majorarea de buget pentru parlamentari: “Este o necesitate. Preturile nu pot fi oprite”. Deputatul considera binevenita suplimentarea pentru mijloacele auto, deoarece masinile primite ies din garantie, fiind si prost facute. In plus, se vor inteti iesirile in strainatate datorita integrarii in UE. Parlamentarul bistritean are un amendament, intentionand sa propuna Camerei suportarea platii integrale a costului cusetei pentru cei 20-30 de deputati care fac naveta de la distante mari, acestia urmand sa stea singuri in compartiment, deoarece ar fi si mai avantajos pentru bugetul institutiei, diferenta de la 1,5 milioane, pretul cusetei, si cei 150 de euro, pretul avionului, fiind evidenta. Mai in gluma, mai in serios, Rus sustine ca s-ar evita si incidentele neplacute pentru unii parlamentari, nevoiti, in ciuda adversitatilor evidente, sa calatoreasca impreuna in acelasi compartiment, cum a fost cazul recent al deputatilor Ioan Oltean si Viorel Pupeza.

  http://www.mesagerul.ro/2006/10/11/obrazul-de-parlamentar-cu-cheltuiala-
Caricatură

Ziar de Bistrita