Ultimele noutati

De anul viitor se va putea aplica online pentru Programul ”Casa Verde”

Cu prilejul vizitei la Bistrița, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a vorbit și despre programul ”Casa Verde” prin care se acordă sprijin financiar între 3.000 și 8.000 de lei pentru instalarea unor panourilor solare nepresurizate sau presurizate sau pentru instalarea pompelor de căldură.

Ministrul a declarat că se lucrează la implementarea unui nou sistem, prin care se vor putea depune online solicitările pentru programul Casa Verde, încercându-se prin această măsură simplificare procedurilor și evitarea formării cozilor.

”Pentru ghidul de finanţare pe care tocmai îl lansăm pentru Casa Verde, prin care vom şi îmbunătăţi o serie de proceduri. Dorim ca toate documentele pe care le produce cetăţeanul să poată să fie depuse online, aşa cum se face şi la programul Rabla şi la Rabla plus” a precizat ministrul.

În total, în sesiune 2016, la nivelul județului Bistrița-Năsăud au fost depuse 189 de dosare. Aproximativ 125 de proiecte au fost acceptate în vederea finanțării costurilor cu sistemele de încălzire din surse regenerabile. Cei mai mulți beneficiari sunt din Bistrița, însă există și din alte zone precum Beclean, Leșu, Susenii Bârgăului, Budacu de Sus, Budacu de Jos, Teaca sau alte localități.

Citește și: 

casa-verde-840x400Peste 100 de bistrițeni au primit câte 6.000 de lei de la Stat pentru a-și monta panouri solare

 
Caricatură

Ziar de Bistrita