Vai și-amar! De un an jumate Ștrandul Codrișor e cam în aceeași fază! De 3 zile, la Cluj, Emil Boc a inaugurat un complex sportiv de 4.5 milioane de euro. Șantierele au început deodată!

Lucrările de modernizare a ștrandului Codrișor se desfășoară cu dificultate, iar primarul Crețu a uitat de promisiunea că în vara din 2016 se va putea înota în bazin. În decembrie 2015 s-au turnat betoane la bazinele pompelor, iar în plin sezon de construcții (în perioada mai – iulie) lucrările au fost sistate. MOTIVUL: s-au întâlnit situații NEPREVĂZUTE la proiectul tehnic. Mai exact, s-a impus refacerea integrală a structurii la terasa betonată și la bazine. Tema de proiectare prevedea o reabilitare, dar după ce s-a dat STARTUL investiției, factorii implicați au constatat că de fapt e nevoie de o refacere TOTALĂ, pe alocuri.

Firma care a câștigat licitația pentru contractul de execuție, în valoare de 4.177.360 lei, este SC Record SRL, iar termenul de finalizare a lucrărilor a fost septembrie 2016.Primarul Bistriței promitea în campanie că se va înota în bazin la finalul verii din 2016. Teoretic, dar practic, termenul a fost depășit cu mult… cum de altfel s-a obișnuit la majoritatea șantierelor Primăriei Bistrița.

Această primă etapă de modernizare este finanțată de la bugetul local,  dar modernizarea se poate extinde, însă NUMAI dacă se obțin fonduri europene. Proiectul fictiv cu finanțare europeană prevede închiderea bazinului de adulţi cu structură metalică, închidere verticală cu panouri mobile, acoperiş retractabil, utilizare panouri solare şi pompe de căldură. Dacă s-ar accesa fonduri europene, această etapă ar costa aproximativ 3.5 milioane euro, plus 1 milion de euro (etapa aflată acum în modernizare).

 

 

 

 

 

s51

q112

 

 

 

 

 

 

Ștrandul Codrișor este un complex format din trei bazine de înot, unul principal, iar alte două de dimensiuni mai mici, destinate copiilor. A fost dat în folosință în anul 1972, pe actualul amplasament, situat între liziera pădurii Codrișor (Schieferberg) și râul Bistrița, pe strada Codrișor la numărul 12, lângă Hotelul cu același nume.

În 2016 s-a modernizat bazinele, instalațiile, s-au montat panouri solare și s-a amenajat un loc de joacă. Modernizarea decurge cu greutate, chiar dacă sursă de finanțare există și contractul a fost semnat cum un an jumate.

 

c210-440x330

strand-11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acum 3 zile, la Cluj s-a inaugurat un complex sportiv de 4.5 MILIOANE de euro. Șantierul a început deodată cu Ștrandul Codrișor!

 

La Cluj, primarul Emi Boc a inaugurat acum câteva zile o bază sportivă ultra-modernă.

Complexul sportiv are cam de toate: pistă de alergare; pistă de biciclete/role agrement; pistă role viteză; teren de paintball cu obstacole; Parc Aventură – trasee prin copaci, pe frânghii și alte instalații; alei de promenadă și spații verzi generoase.

 

cc3-copy

cc04-copy

 

 

 

 

 

 

 

a0

a123

 

 

 

 

 

 

Complexul multisportiv este o investiție din fonduri publice, realizată de Primăria Municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Compania Naţională de Investiţii (CNI). Mai mult, baza sportivă Gheorgheni este singura din România care oferă acces public gratuit tuturor beneficiarilor, pentru toate terenurile de sport, indiferent de disciplina sportivă.

Suprafaţa ocupată de baza sportivă este de 9,4 hectare, pe un teren pus la dispoziție de către municipiul Cluj-Napoca.
Valoarea investiţiei s-a ridicat la 20.255.273,44 lei fără TVA. (aprox. 4 MILIOANE de euro)
Constructor: SC NORD CONFOREST SA.
Proiectant: SC CIVITAS PROIECTARE SRL.

Baza sportivă va avea caracter public, cu acces GRATUIT pentru toți cetățenii. Cuprinde terenuri cu nocturnă – 3 terenuri sintetice de mini fotbal, 3 de tenis, 2 de baschet; 1 teren de tenis cu peretele, 2 de badminton și 2 de volei de plajă – unde accesul se va face cu rezervare prealabilă.

Detalii BAZĂ sportivă Gheorgheni, Cluj

Dotările sportive ale bazei:
1. terenuri în aer liber
• Mini fotbal – 3 terenuri sintetice de mini fotbal, cu nocturnă și acces prin rezervare prealabilă;
• Tenis – 3 terenuri sintetice de tenis, cu nocturnă și acces prin rezervare prealabilă;
• Baschet – 2 terenuri sintetice de baschet, cu nocturnă și acces prin rezervare prealabilă;
• Tenis cu peretele – 1 teren sintetic, fără nocturnă, cu acces prin rezervare prealabilă;
• Badminton – 2 terenuri sintetice, cu acces liber, fără rezervare;
• Beach Volei – 2 terenuri cu nisip; acces liber, fără rezervare.

c52

a1

 

 

 

 

 

c9

c55

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Zone interioare
• Popice – 8 piste de popice; atenție, nu este vorba de bowling de agrement, ci varianta sportivă de joc cu 9 popice, cu reguli specifice; acces prin rezervare prealabilă;
• Tenis de masă – 8 mese de tenis de masă; acces liber, fără rezervare;
• Sală multifuncțională de 265mp, cu scaune disponibile, pretabilă pentru conferințe, serbări, evenimente ale ONG-urilor etc.

cc33

x

a5

a12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Zone exterioare
• Zonă seniori – aparate și echipamente pentru exerciții fizice dedicate seniorilor;
• Zonă fitness în aer liber – aparate și echipamente pentru exerciții fizice;
• Zonă bouldering – aparate și echipamente pentru amatorii de cățărări;
• Zonă parkour – aparate și echipamente pentru parkour;
• Spații de joacă pentru copii – Diferite jocuri și trasee pentru copii de toate vârstele;
• Amfiteatru în aer liber – 428 locuri;
• Pistă de alergare – 400m;
• Pistă biciclete/role agrement – 700m;
• Pistă role viteză – 400m;
• Teren paintball cu obstacole – restricționat în sezonul rece;
• Parc Aventură – trasee prin copaci, pe frânghii și alte instalații; restricționat în sezonul rece;

 

Vine Clujul pe la noi?

 

Lucrările de modernizare ale ștrandului Codrișor ar avea cam aceleași costuri FINALE cu cele ale complexului sportiv din Gheorgheni, care a fost REALIZAT integral în 18 de luni. În aceeași perioadă, la ștrandul din Bistrița s-au montat panouri solare, s-au înlocuit instalațiile și s-au modernizat parțial bazinele!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

Iarăși au pus carul în fața boilor și telescaunul RISCĂ să stea degeba anul ăsta! Primăria Bistrița NU a specializat oameni care să GESTIONEZE instalația din Wonderland și sunt la mila altora!

http://www.ziardebistrita.ro/carul-in-front-of-boi/

One comment

  1. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

    Jur cu mana pe buric ,sa fac baie in IBRIC !