De astăzi, mai multe țări intră în zona galbenă. Spania, Olanda, Belgia, Austria, Marea Britanie, printre ele

 -  -  1348Aproape 50 de ţări figurează pe noua listă a zonelor cu risc epidemiologic ridicat, listă care a intrat în vigoare începând de astăzi. Potrivit Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cetățenilor care vin în România din una dintre aceste țări li se va aplica măsura carantinei.

Spania, Franța, Cehia, Ungaria, Olanda, Belgia, Austria, Marea Britanie se numără printr statele din zona galbenă.

Lista completă a acestor ţări pentru care, de miercuri, s-a impus carantina la domiciliu pentru 14 zile este următoarea:

CNSU precizează că se exceptează de la măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile persoanele care sosesc în România din ţările/zonele cu risc epidemiologic ridicat dar care rămân pe teritoriul naţional pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) şi prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul naţional.

Persoanele care sosesc în România din ţările/zonele cu risc epidemiologic ridicat şi intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile pot ieşi după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ şi nu prezintă simptomatologie specifică.

0 notes
473 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *